Jääkiekkoliiga: luvassa tasainen perjantaikierros


HIFK 3,40, tasapeli 4,15, Kärpät 1,87

Kärpille ei tällä hetkellä löydy pysäyttäjää, mutta yrittämistä on syytä jatkaa, sillä oululaisten kertoimet ovat kierroksesta toiseen niin matalia. HIFK on parantanut peliään ja voittanut kaksi ottelua peräkkäin ensimmäistä kertaa tällä kaudella, joten helsinkiläisten purjeissa on vihdoinkin hieman myötätuulta. Ottelun ennakkosuosikista ei ole epäselvyyttä, mutta tällä kertoimella tasapeliä tai kotivoittoa uskaltaa kyllä kokeilla. Kiinnostavia kertoimia löytyy myös, jos HIFK:lle annetaan yksi maali eteen; tällöin HIFK:n voiton kertoimeksi tulee 1,85. Kärppien yhden maalin voiton kerroinkin on mukava 6,25.

HPK 1,85, tasapeli 4,10, TPS 3,50

TPS pelasi vaihteeksi tiistaina JYPiä vastaan ihan kelvollisesti, mutta eihän sekään riittänyt; 3-1-johtoasema vaihtui jatkoaikatappioksi. TPS:n yhden ottelun hyvä vire ei useinkaan kanna seuraavaan peliin, ja vieraissa Palloseura on muutenkin kehno. TPS ei ole voittanut vielä yhtään vieraspeliä varsinaisella peliajalla. Ykkösveskari Fredrik Norrenan ja avainhyökkääjä Brian Willsien poissaolot eivät helpota asiaa, vaikka pakkihankinta Milan Jurcina tuoneekin jämäkkyyttä takalinjoille. HPK pelaa tällä hetkellä kauden parasta kiekkoaan, vaikka Tappara olikin tiistaina vahvempi. Kotikerroin on pelikelpoinen.

JYP 1,65, tasapeli 4,35, Ässät 4,30

Mitä Ässille tapahtui maajoukkuetauolla? Ailahtelevasti joukkue pelasi jo ennen sitä, mutta tauon jälkeen esitykset ovat olleet kauttaaltaan kehnoja. Tappioita on tullut jo neljä peräkkäin, eikä Ässät ole näissä otteluissa tehnyt kertaakaan yli kahta maalia. JYPin 90-vuotisjuhlaottelusta Ässille ei voi paljoa luvata, mutta kotikerroin on silti vedetty turhan alas. Tasapelikerroin kiinnostaa, samoin tasoitusvedot Ässien puolesta. Potentiaalia porilaisjoukkueella kaikesta huolimatta on.

KalPa 2,80, tasapeli 4,05, Tappara 2,15

Ottelu on mielenkiintoinen testi KalPan nousukunnolle. Lukko otti toki viime lauantaina jatkoaikavoiton kuopiolaisista, mutta nyt KalPa on sentään saanut pisteitä kahdesta peräkkäisestä pelistä. Tasokasta jääkiekkoa pelaava Tappara on silti ennakkosuosikki. Sarjakakkonen pelaa illasta toiseen tasaisia pelejä ja kääntää ne voitokseen hyvällä prosentilla. Vierasvoitto.

Lukko 2,45, tasapeli 3,95, Jokerit 2,45

Ottelu on juuri niin ympäripyöreä kuin kertoimistakin voi päätellä. Hyvän päivän Lukko voi voittaa kenet tahansa, huonona päivänä se voi hävitä kenelle tahansa. Jokerit on hieman tuskaillut maalinteon kanssa viime aikoina, eikä Lukkokaan varmasti ilotulitusta järjestä, joten tasapeli on tässäkin kohteessa hieman todennäköisempi kuin kerroin antaa olettaa.

Pelicans 2,15, tasapeli 4,05, SaiPa 2,80

Myös tähän otteluun on vaikea poimia suosikkia. Joukkueet ovat sarjataulukossa peräkkäin kolmantena ja neljäntenä. Kumpikin on voittanut viidestä viime ottelustaan kaksi ja levännyt viime viikonlopusta lähtien. SaiPa on toki voittanut Lahdessa viimeksi vuonna 2010, mutta tämänkin asian merkitys on käytännössä varsin pieni. SaiPalta saattaa puuttua kaksi sentteriä, Ville Koho ja Jaakko Rissanen, joten kokoonpanot kannattaa tarkistaa. Nämäkään poissaolot eivät kuitenkaan merkittävästi heilauta todennäköisyysarvioita. Ottelu on ennakkoon todella tasainen, joten SaiPan vierasvoitto menee parempikertoimisena peleihin. Tasapelikin on erittäin mahdollinen

Lyö vetoa jääkiekkoliigasta täällä!