Jääkiekkoliiga: motivoituneempi SaiPa vie pronssit


Lukko ja SaiPa kohtaavat maanantaina jääkiekkoliigan pronssiottelussa. Joukkueet lähtevät otteluun varsin erilaisista asetelmista; pienelle SaiPalle paikka pronssiottelussa on suurmenestys, kun taas Lukon panostuksella kuuluukin olla neljän joukossa.

Motivaatioetu maanantain ottelussa onkin SaiPalla. Välierätappio Kärpille voitoin 1-4 oli varmasti pettymys, mutta selvästi kovemmalle materiaalille häviämistä tuskin jouduttiin Lappeenrannassa murehtimaan kovin pitkään. Lappeenrannan keväthuumassa pronssikin olisi valtava juhlanaihe seuralle, jonka ainoa SM-mitali on pronssi vuodelta 1966.

Lukko puolestaan tavoitteli kalkkiviivoille asti finaalipaikkaa seitsemän ottelun sarjassa Tapparaa vastaan. Otteluista vain yksi päättyi enemmän kuin kahden maalin erolla, joten pettymys oli Lukon leirissä varmasti kova. Lisäksi joukkueen pelaajat ovat voittaneet yhteensä kymmeniä Suomen mestaruuksia ja menestyneet läpi uransa. Kuinka paljon pronssiottelu todellisuudessa sytyttää? Puolivaloilla Lukko ei otteluun varmasti tule, mutta se viimeinen rutistus löytyy todennäköisemmin SaiPalta, jonka pelaajista vain kourallinen on voittanut SM-mitaleja ylipäätään.

Lisäksi SaiPa pääsee otteluun levänneenä. Se pelasi viimeksi keskiviikkona, kun Lukko on vielä sen jälkeen pelannut kaksi todella tasaista ja fyysisesti vaativaa ottelua. Lukkoa avittaa hieman se, että se isännöi pronssiottelua. Kokeneiden raumalaispelaajien jaloissa kevät painaa todennäköisesti enemmän kuin vierasjoukkueella.

SaiPalle jo pronssikin olisi jonkinlainen mestaruus, ja se tulee varmasti näkymään peliesityksessä. 2,65-kertoiminen vierasvoitto onkin hyvä ehdokas vedonlyöntiin. Materiaaliltaan Lukko on joukkueista kovempi, mutta SaiPa ei ole välittänyt materiaalieroista aiemminkaan tällä kaudella.

Lukolta ovat mahdollisesti sivussa pitkäaikaspotilas Jarkko Kauvosaaren lisäksi seitsemännessä välierässä loukkaantunut Petteri Nummelin sekä puolivälierissä kolhittu Toni Koivisto.

SaiPalta ovat varmasti sivussa Rony Ahonen sekä Patrick Davis, joka on matkustanut kotimaahansa saamaan hoitoa vammaansa. Puolustaja Jakub Cutta oli jostain syystä sivussa Kärpät-sarjan parista viimeisestä ottelusta.