Jääkiekkoliiga: panoksetta pelaavat kukistetaan tylysti


Blues 3,05-Kärpät 2,05

Kärpät on ollut tämän viikon vieraskiertueellaan varsin suvereeni: kaksi ottelua, kaksi kolmen pisteen voittoa, maaliero 4-0. Oululaisten panokset ovat pienemmät kuin paikkaa kuuden joukkoon jahtaavalla Bluesilla, sillä Kärpät on jo käytännössä varma runkosarjan voittaja. Pelihaluja tuntuu silti löytyvän. Blues on työteliäs ja yritteliäs joukkue, mutta muuten se jää näiden joukkueiden vertailussa kaikilla osa-alueilla jälkeen. Kärpät on päästänyt kauden kolmessa keskinäisessä mittelössä vain yhden maalin. Vierasvoitto.

Pelicans 1,78-HPK 3,80

Pelicans tavoittelee edelleen paikkaa kuuden joukkoon, kun taas HPK pelaa enää kunniastaan, ellei kymmenentenä oleva HIFK täysin romahda. 4-0-voitto KalPasta ei nykytilanteessa ole mikään mittari, mutta ainakin voitto osoitti sen, että HPK aikoo pelata loppuun saakka. Ennen olympiataukoa kovassa iskussa ollut Pelicans on kuitenkin aivan eri tason joukkue, ja sillä on puolellaan myös selvä motivaatioetu. Kotivoitto.

SaiPa 1,38-KalPa 6,25

Loukkaantumiset ovat vaikeuttaneet SaiPan taivalta ja pudottaneet lappeenrantalaiset jo kuudenneksi. SaiPa joutuu jo vilkuilemaan varovasti olkansa yli, joten KalPan kohtaaminen tuli loistavaan paikkaan. Yhdeksän ottelua peräkkäin hävinnyt KalPa korvasi päävalmentaja Jari Laukkasen A-nuorten luotsi Anssi Laineella, mutta tässä tilanteessa vaikutus tuskin on kummoinen. Maalintekovaikeuksistaan huolimatta SaiPa on selvästi parempi joukkue. Kotivoiton kerroin ei ole kummoinen, mutta alikerroin se ei ole. Paremmin maksavia peli-ideoita ovat vähämaaliset kotivoitot.

Tappara 1,40-Ässät 6,25

Ässiin pätee sama kuin HPK:hon: minkäänlaista panosta ei ole, mutta ainakin ammattiylpeys on tallella. Sen osoittavat loppuhetkien tasoitus JYPiä vastaan ja voitto HIFK:sta aiemmin tällä viikolla. Sarjakakkonen Tappara on kuitenkin aivan eri tason sikermä. Tähän kamppailuun pätee sama kuin SaiPa-KalPa-otteluun: kotivoiton kerrointa on vaikea moittia pahasti alikertoimiseksi, mutta vähämaalisista kotivoitoista kerrointa irtoaa enemmän. Tappara voi myös saada hitaan alun, sillä ottelu on sille ensimmäinen tauon jälkeen. Tasapeli ensimmäisen erän jälkeen antaa kertoimen 2,50.

Lyö vetoa jääkiekkoliigasta täällä!