Jääkiekkoliiga: Raumalla tasaista, Kärpät vahvoilla SaiPaa vastaan


Jääkiekkoliigan välierien neljännet ottelut pelataan maanantaina. Maanantain otteluiden vierasjoukkueet johtavat sarjojaan 2-1.

Lukko kavensi voitot lauantaina Tapparaa vastaan, kun se haki Hakametsästä 1-0-vierasvoiton. Raumalaisjoukkue pelasi sarjan parhaan ottelunsa ja pystyi pitämään Tapparan hyvin poissa maalintekopaikoilta. Ottelun varsinainen loppuratkaisu herätti paljon polemiikkia, kun Tappara-hyökkääjä Josh Greenille tuomittiin rangaistus hänen osuttua Lukon maalivahti Ryan Zapolskiin. Tappara-mielisten mielestä Zapolski filmasi rangaistuksen Greenille. Seuranneen ylivoiman aikana Lukko iski jatkoaikaosuman.

Ikävämpi tapaus oli Tapparan Nick Bailenin taklaus Lukon Toni Koivistoon. Bailen palkittiin kolmen ottelun pelikiellolla, Koivisto ei pysty pelaamaan ainakaan maanantaina.

Unibetin kertoimissa puntit ovat tasoittuneet. Kummankin joukkueen voiton kerroin on maanantaina 2,50. Jos ottelu menee lauantain tapaan jatkoajalle, tasapeliin luottava vedonlyöjä palkitaan korkealla kertoimella 3,70.

Myös Kärppien ja SaiPan lauantain kohtaaminen päättyi yllättäen 0-1-vierasvoittoon, joten SaiPa kavensi sarjan 1-2:een. Lappeenrannan keväthuuma on Kärpille vaikea rasti, mutta oululaiset selvittivät ensimmäisen vierasottelunsa 3-1-voitolla. Kivikova ja rutinoitunut joukkue ei pienestä hätkähdä.

SaiPa paransi lauantaina selvästi tasoaan. Joukkueen on pelattava parhaalla mahdollisella tasollaan tänäänkin, jotta voitto olisi otettavissa. Todennäköisesti SaiPan on tänään voitettava: jos Kärpät voittaa, se voi katkaista sarjan keskiviikkona kotihallissaan ja saa kolme ottelupalloa. Se tilaisuus tuskin jää käyttämättä.

SaiPa saakin hyvin maksavan kertoimen 3,75. Kärpät on vieraissakin selkeä suosikki kertoimella 1,82.