Jääkiekkoliiga: SaiPa jälleen kova kotonaan


Torstain ainoassa kiekkoliigan ottelussa pelataan pudotuspelien kotiedusta ja suorasta pleijaripaikasta. Kärpät ja Tappara ovat todennäköisesti karanneet SaiPalta, mutta lappeenrantalaisilla on hyvät mahdollisuudet pitää kiinni sarjan kolmossijasta ja napata itselleen kotietu pudotuspeleihin. Lukko on puolestaan 71 pisteellään seitsemäntenä. HIFK on Lukon edellä viimeisellä suoralla pudotuspelipaikalla vain maalieron turvin.

Kokoonpanot

SaiPalla on edelleen loukkaantumisia vaivoinaan, mutta uusia potilaita sairastuvalla ei ole. Ennakkotietojen mukaan poissa ovat Rony AhonenSimon BackmanSamuli PiipponenRoope HämäläinenJesper PiitulainenLauri Taipalus sekä viime viikolla riveistä pudonnut Jaakko Rissanen.

Myös Lukkoa vaivaavat muutamat loukkaantumiset. Erityisesti Jerry Ahtolan ja Teemu Nurmen tasoisille hyökkääjille olisi varmasti käyttöä taistelussa suorasta pudotuspelipaikasta. Myös Otto Honkaheimo ja Jarkko Kauvosaari ovat sivussa.

Vire

SaiPan viiden ottelun voittoputki katkesi tiistaina, mutta 1-2-vierastappio sarjakärki Kärpille ei ole mikään häpeä. Kotijoukkueena SaiPa on liigan kolmanneksi paras, ja nytkin se on voittanut kolme edellistä kotiotteluaan.

Se on huolenaihe Lukolle, jonka murheenkryyni on ollut juuri vieraspelaaminen. Edellisen vierasottelunsa KalPaa vastaan Lukko sentään voitti 2-0, mutta ennen sitä se hävisi kolme peräkkäistä vieraspeliä. Lukko on ottanut kotonaan 19 pistettä enemmän kuin vieraissa.

Aiemmat kohtaamiset

Kauden kahdesta aiemmasta kohtaamisesta kumpikin on voittanut kotipelinsä. Lokakuussa SaiPa voitti kotonaan 3-1, kuukautta myöhemmin Raumalla juhlittiin 4-1-kotivoittoa. Yksikään pelaaja ei ole yltänyt näissä kahdessa ottelussa useampaan kuin kahteen tehopisteeseen.

Pelivihjeet

SaiPa voittaa, 1,90. SaiPa on inhottava kotijoukkue kenelle tahansa, eikä Lukon vierasvire vakuuta. Lukko on muutenkin todella ailahteleva joukkue, jonka päivän kunnosta on vaikea sanoa etukäteen mitään.

Lyö vetoa ottelusta täällä!