Jääkiekkoliiga: SaiPa tarjoaa huippukertoimen


Blues 2,30-Lukko 2,70

Eilinen ottelu Raumalla oli tasainen vääntö, jonka Blues vei lopulta jatkoajalla. Huomionarvoista on kuitenkin se, että jatkoajalla Bluesin jalka tuntui liikkuvan selvästi paremmin ja pirteämmin. Lukko taas vaikutti joukkueista väsyneemmältä. Sillä voi ehdottomasti olla vaikutusta, kun kiekko putoaa Espoossa jäähän vain 19 tuntia edellisen ottelun päättymisestä. Todennäköisesti Espoossakin pelataan tasainen ottelu, joka voi kääntyä kummalle tahansa, mutta vetoihin mennään Blues edellä, sillä sinisten virta tuntui perjantaina riittävän paremmin. Pieni etu tällä saralla voi merkitä suuria asioita pudotuspeleissä.

HPK 3,40-Kärpät 1,90

HPK sortui eilen kolmannessa erässä jäähyilyyn ja Kärpät repi 3-1-voiton, mutta kokonaisuutena ottelu oli tasainen. Lopulta oululaisten rutiini puhui. Tämä on koko sarjaa ajatellen se ottelu, joka HPK:n on syytä voittaa. Kärpät on todennäköisesti helpompi yllättää Hämeenlinnassa kuin vieraskentällä, ja eilisen perusteella Kerhon rahkeet riittävät oululaisten voittamiseen. Suvereenilla materiaalilla seilaava Kärpät on tottakai suosikki, mutta HPK pystyi haastamaan Kärpät eilen vierashallissakin. Marginaalit ovat pienet, ja 3,40-kertoimista kotivoittoa uskaltaa kokeilla. Myös jatkoajan sisältävä kerroin 2,50 on vaihtoehto.

JYP 2,10-SaiPa 3,05

Tässäkin parissa ensimmäinen ottelu oli todella tasainen. JYP jäähyili kolmannen erän loppupuolella ja SaiPa kuittasi ylivoimalla voittomaalin. Ottelu olisi voinut kääntyä kummalle tahansa, joten yhdestä matsista ei kannata vetää liikaa johtopäätöksiä. Sen eilisen perusteella voi kuitenkin sanoa, että joukkueet ovat tasoltaan lähempänä toisiaan kuin kertoimet antavat ymmärtää. JYPin kotietu ei ole niin vahva, että se muuttuisi näin selkeäksi suosikiksi. Kokeillaan ylikertoimista vierasvoittoa.

Pelicans 2,95-Tappara 2,10

Tappara otti perjantaina sarjan alkajaisiksi kovin tapparamaisen voiton: se ei ollut pelissä ylivoimainen, mutta kuitenkin juuri ratkaisevan potkun edellä ja tahtipuikossa kiinni. Tappara iski tosin kaksi maalia Pelicansin karmeista munauksista, joista lahtelaisten on päästävä eroon. Muutenkin kovatasoiselle Tapparalle ei ole tarvetta antaa ilmaisia osumia. Pelicans nousi toki kahden maalin takaa tasoihin, mutta jotenkin Tapparan rutiini puhuu puolestaan. Pelicans ei ole huono joukkue, mutta tässä vertailussa eväät eivät tahdo riittää. Vierasvoitto.