Jääkiekkoliiga: Tampereella kärkikamppailu


Lukko 1,95, tasapeli 4,00, SaiPa 3,25

Lukko huilasi eilen, kun taas SaiPa pelasi vieraissa Ässiä vastaan. Sillä tuskin on valtavaa vaikutusta. SaiPan peliesitys 4-1-voitossa oli erittäin hyvä. Joukkue puolusti erittäin hyvin ja hyödynsi omat maalintekopaikkansa. Myös kolmesti peräkkäin voittaneen Lukon puolustuspeli on parantunut, joten Äijänsuolla nähtäneen vähämaalinen ottelu. Ennakkoasetelmat ovat hieman tasaisemmat kuin kertoimet, joten vierasvoitolle tarjotaan ylikerrointa. Napataan siis SaiPa peleihin.

TPS 2,10, tasapeli 4,00, Blues 2,90

Joko nyt, TPS? Turkulaiset eivät ole voittaneet tällä kaudella vielä kertaakaan kahta peräkkäistä ottelua. Nyt siihen on mahdollisuudet, sillä tiistaina TPS repi jatkoaikavoiton Ilveksestä. Voittoja tarvitaan kuitenkin kipeästi lisää, ja nimenomaan kolmen pisteen voittoja. TPS on jo kaatanut Bluesin tällä kaudella kotonaan. Blues on kuitenkin ollut viime viikot hyvässä vireessä. Tiistaina Tapparan viisikkopuolustus ei antanut Bluesille mitään mahdollisuuksia 0-2-tappioon päättyneessä ottelussa, mutta TPS:n suurin murheenkryyni on ollut juuri puolustuspeli. Ennakkoasetelmat ovat todella tasaiset. Kokeillaan peleihin TPS:ää jo toista kertaa peräkkäin (!) ja katsotaan, kantaako turkulaisten momentum toiseen peräkkäiseen otteluun.

Tappara 2,40, tasapeli 3,85, Kärpät 2,55

Luvassa on huikea, puhdas kärkikamppailu sarjakärjen ja -kakkosen välillä. Kärpillä riittää hyökkäysaseita, mutta Tappara puolustaa loistavasti (kolme nollapeliä viiteen viime otteluun). Erikoistilanteissa kumpikin joukkue on vahva. Kliseisesti ilmaistuna päivän kunto todennäköisesti ratkaisee, sillä tällä hetkellä erot joukkueiden välillä ovat hiuksenhienoja. Kerroinasettelu on jotakuinkin oikea. Ottelun maaliodotusarvo on alhainen, joten tasapeli varsinaisen peliajan jälkeen ei yllättäisi.

Lyö vetoa jääkiekkoliigasta täällä!