Jääkiekkoliiga: Tampereen derby perjantain kohokohtana


Blues 2,15, tasapeli 4,05, Lukko 2,80

Blues on innostunut kolmen ottelun voittoputkeen. Viimeksi espoolaisjoukkue voitti Jokerit vieraskentällä maalein 3-2. Bluesin lukuisista tappioista suurin osa on muutenkin tullut yhdellä tai kahdella osumalla, joten mikään heittopussi joukkue ei ole missään vaiheessa ollut. Ailahtelevan kauden pelannut Lukko voitti kaksi viimeistä peliään ennen taukoa, mutta iskukyky tauon jälkeen on aina arvoituksellinen. Bluesin peli on kehittynyt jatkuvasti, joten kotivoittoa uskaltaa iskeä peleihin.

Ilves 2,95, tasapeli 4,10, Tappara 2,05

Hakametsän täydessä hallissa nähdään kahden sisuuntuneen joukkueen yhteenotto. Ilves on hävinnyt viidestä viime ottelustaan neljä. Tappara on hieman paremmassa iskussa, mutta torstain 4-0-johtoaseman hukkaaminen ja jatkoaikatappio HPK:lle sapettaa vietävästi. Tappara on joukkueista parempi, mutta se myös pelaa jo kolmannen ottelunsa neljään päivään. Tasapelin kerroin vaikuttaa korkealta.

JYP 1,70, tasapeli 4,25, HIFK 4,05

HIFK voitti tiistaina yllättäen Tapparan kotonaan. Kaikkinensa joukkueen peli on kuitenkin edelleen varsin sekavaa. JYP palaa maajoukkuetauolta ja saa uutena miehenä riveihinsä kohulupaus Juuso Ikosen, joka pääsee heti ykkösketjuun. JYPin suurin ongelma on ailahteleva suoritustaso. Tämän illan iskukykyä on erityisen vaikea ounastella, sillä ottelu on JYPille ensimmäinen maajoukkuetauon jälkeen. Kotikerroin on kuitenkin oikealla tasolla, joten JYPin voitto kelpaa peleihin.

Pelicans 2,00, tasapeli 4,15, TPS 3,05

Ottelu on TPS:lle kova testi: juuri tällaisista viikonlopuista (Pelicans ja Blues vieraissa) sen on saatava pisteitä, jotta pudotuspelisijat lähenisivät. Lahdessa mahdollisuudet ovat olemassa, sillä TPS pelasi tiistaina hyvän ottelun Kärppiä vastaan. Kärpät väänsi lopulta rankkarivoiton, mutta kyseessä onkin liigan paras joukkue. TPS:n pelin ongelma on kuitenkin ollut ailahtelu. Suoritustaso voi romahtaa ottelusta toiseen. Pelicansille ottelu on kuitenkin ensimmäinen maajoukkuetauon jälkeen ja myös ensimmäinen ilman ykköstykki Radek Smolenakia. Vieraskerroin sytyttää.

Lyö vetoa jääkiekkoliigasta täällä!