Jääkiekkoliiga: Tappara kaataa Jokerit


HPK 2,45, tasapeli 4,10, Kärpät 2,40

HPK on yllättäen sarjan kärkikastissa. Kärppien pitäisi olla siellä, mutta oululaisten alku on ollut kovin keskinkertainen. HPK:n peli on sujunut etenkin kotona. Kahdessa kotiottelussaan se on tehnyt 11 maalia, ja mestariehdokas Tappara sai kyytiä luvuin 6-1. Tänään maalijuhlia ei tosin välttämättä nähdä, sillä myös Kärpät on päästänyt vähän maaleja. Juuri näitä kahta joukkuetta vastaan on tehty vähiten maaleja tämän kauden liigassa. Alle 5,5 maalin kerroin on 1,53, mutta parempi valinta on kotivoitto. Pirteästi kautensa aloittanut HPK voi hyvinkin nitistää Kärpät kotihallissaan, joka on vieraille vaikea paikka.

Lukko 1,90, tasapeli 4,25, Blues 3,25

Lukon ennakkosuosikin asema tuntuu aika kovalta, sillä raumalaisten kausi on alkanut varsin kehnosti. Vierailija Bluesinkaan menossa ei tosin ole liikaa kehumista. Maalinteko on tämänkin ottelun kummallakin osapuolella tökkinyt. Näin ollen tasapeli varsinaisen peliajan jälkeen voi olla lähellä. Alle 4,5 maalia puolestaan antaa kertoimen 2,16.

Pelicans 2,60, tasapeli 4,00, JYP 2,30

Pelicans johtaa liigaa, mutta JYP on aloittanut mestarisuosikeista parhaiten ja napannut viidestä ottelustaan 12 pistettä. Asetelmat ovat sikäli varsin ympäripyöreät. Pelicans on ottanut jokaisesta ottelustaan vähintään pisteen, eikä putken jatkuminen Lahden perjantai-illan hyvässä tunnelmassa olisi ihme. Kotivoiton ja tasapelin kertoimet kiinnostavat.

Tappara 2,15, tasapeli 4,05, Jokerit 2,80

Tappara alkoi saada peliään raiteilleen tiistain TPS-voitossa, jossa se jyräsi 4-0-johtoon. Odotetut vastuunkantajatkin pääsivät pisteiden makuun, kun Pekka Jormakka teki kauden toisen maalinsa ja ykkössentteriksi hankittu Philip McRae pääsi vihdoin pöytäkirjaan. Jokereiden maalinteko tökkii edelleen, eikä Teuvo Teräväisen paluu parantanut asiaa ainakaan vielä. Tiistaina HPK kaatui 2-1, mutta Jokerit ei ole yhdessäkään ottelussaan tehnyt yli kolmea maalia. Tappara on vahvoilla.

Lyö vetoa jääkiekkoliigasta täällä!