Jääkiekkoliiga: Tappara pieksee Pelicansin


Ässät 1,95, tasapeli 4,15, Ilves 3,15

Ässillä on edelleen pienet pudotuspelimahdollisuudet, mutta lipsahduksiin ei ole pienintäkään varaa. Niitä on nyt tullut kaksi peräkkäin, joten silmukka porilaisten kaulassa on todella kireä. Toisaalta Ilvestä vastaan kaikki mahdollisuudet voittoon ovat olemassa. Ilves on hävinnyt viidestä viime ottelustaan neljä, ja näissä otteluissa se on vain kahdesti tehnyt edes kaksi maalia. Kertoimet ovat kuitenkin liikaa kallellaan kotijoukkueen suuntaan, joten parhaat pelivaihtoehdot puoltavat vierasjoukkuetta.

JYP 1,50, tasapeli 4,65, KalPa 5,30

JYP hävisi yllättäen Länsirannikon-kiertueellaan sekä TPS:lle että Lukolle. KalPan pitäisi kuitenkin kaatua kotona. Kuopiolaiset voittivat nuorella kokoonpanollaan Ässät, mutta JYP on aivan eri tason haaste. KalPalta puuttuu paljon runkopelaajia. Nuoret nimet kyllä laittavat kaiken peliin, mutta JYP on yksinkertaisesti selkeästi kovempi. Peleihin JYP -1,5 kertoimella 1,90.

SaiPa 1,88, tasapeli 4,10, HPK 3,40

Kumpikin joukkue on hyvässä vireessä ja voittanut viidestä viime ottelustaan neljä. Kumpikin joukkue on onnistunut varsin tiheästi maalinteossakin, joten yli 5,5 maalille tarjottu kerroin 2,50 on varsin houkutteleva. SaiPa on liigan vahvimpia kotijoukkueita ja HPK varsin keskinkertainen vierailija, joten kotijoukkue on suosikki. Tasapelikään ei kuitenkaan yllättäisi.

TPS 3,40, tasapeli 4,10, Jokerit 1,88

Ottelussa on varmasti nostalginen tunnelma, sillä 1990-luvun klassikkopari kohtaa viimeistä kertaa. Paikalle matkustaa noin 1200 Jokereiden kannattajaa. TPS puolestaan on haastanut turkulaisia pukeutumaan "90-lukulaisesti" eli sonnustautumaan TPS:n kannattajatuotteisiin seuran kultaiselta vuosikymmeneltä. Jokerit on kuitenkin kentällä ottelun suosikki. Se on perustasoltaan parempi joukkue, ja TPS:n huolina on loukkaantumisia ja flunssa-aalto. Kotonaan TPS:llä on edellytykset tasapeliin tai viime aikojen esityksillä jopa kotivoittoon, mutta Jokerit on ottelun todennäköinen voittaja.

Tappara 1,57, tasapeli 4,50, Pelicans 4,75

Tappara on kierroksen selkein ennakkosuosikki. Viimeisellä pudotuspelipaikalla oleva Pelicans tarvitsisi kyllä kipeästi pisteitä, mutta vähänkään kovemmat joukkueet ovat laittaneet lahtelaiset tylysti nippuun viime kierroksilla. Tapparan peli rullaa puolestaan vakuuttavasti. Pelicansille visiitistä tulee turistireissu. Tappara -1,5 kertoimella 1,98.

Lyö vetoa jääkiekkoliigasta täällä!