Jääkiekkoliiga: Tapparalle avausvoitto, KalPa häviää taas


HPK 2,35, tasapeli 4,10, Lukko 2,50

Lukko on joukkueista materiaaliltaan vahvempi, mutta pelillisesti sen kausi ei ole alkanut mitenkään juhlavasti. Kotivoitto Jokereista perustui paljolti Ryan Zapolskin huipputorjuntoihin. Toisaalta HPK:nkin viimeistely on ollut tukkoista (kahdessa ottelussa yhteensä kolme maalia) ja pelin taso on laskenut kummassakin kamppailussa avauserän jälkeen. Pelin saa alle 4,5 maalia kertoimella 2,05.

JYP 1,52, tasapeli 4,70, Ilves 4,95

Ilves on avauskierrosten perusteella entisellään: viimeiseen asti taisteleva, mutta tasoltaan jokseenkin riittämätön ryhmä. Tamperelaiset pystyvät pitämään pelit tasaisina, mutta voittamisen kynnys on melko korkealla. JYPiä vastaan se on vielä korkeammalla, sillä vastustaja kuuluu liigan parhaimmistoon. JYP on joutunut molemmissa otteluissaan jatkoajalle, mutta tilanteen pitäisi nyt korjautua. JYP on viime kausina ollut keskinäisissä kohtaamisissa suvereeni. Kotivoiton kertoimen saa nostettua 1,88:aan, kun Ilvekselle annetaan yksi osuma eteen (ottelun alkutilanne 0-1).

Pelicans 2,85, tasapeli 4,30, Jokerit 2,05

Jokereiden lauantaista tappiota Lukolle voi pitää työtapaturmana, sillä helsinkiläiset loivat ottelussa tukuttain tuhannen taalan paikkoja. Sunnuntaina HIFK oli puolestaan täysi vastaantulija Jokereiden käsittelyssä. Pelicans on aloittanut kautensa mukavasti ottamalla kahdesta ottelustaan viisi pistettä. Peli ei tosin vielä ole samalla tasolla kuin Jokereilla, joka on myös materiaaliltaan vahvempi joukkue. Niukka vierasvoitto.

SaiPa 2,00, tasapeli 4,15, Blues 3,05

SaiPa on taas kerran aloittanut pirteästi, vaikka mestariehdokkaisiin lukeutuva Kärpät olikin liian vahva. Blues nokittaa kuitenkin tässä vertailussa, sillä espoolaisilla on tilillään viisi pistettä kahdesta ottelusta. Kovin suurta materiaalieroa joukkueilla ei ole. Bluesia rasittavat vaikea vierasmatka sekä spekulaatiot maalivahti Mikko Koskisen mahdollisen KHL-siirron ympärillä, mutta ainakaan jälkimmäinen asia tuskin näkyy merkittävästi kentällä. SaiPa tarvitsee lisätehoja Janne Tavilta ja Patrick Davisilta, joille maksetaan pistetehtailusta. Ennakkoasetelmat ovat hyvin tasaiset. Veto sen puolesta, että ratkaisua haetaan jatkoajalta.

Tappara 1,72, tasapeli 4,45, KalPa 3,80

Molemmat joukkueet jahtaavat edelleen ensimmäistä voittoaan. Panosta on, sillä avausvoitto on aina tärkeä. Tappara on aloittanut joukkueista pelillisesti vakuuttavammin, mutta KalPan tavoin maalinteko on ollut tamperelaisille ongelma. KalPan ratkaisijarintaman leveys herättää epäilyksiä Sakari Salmisen lähdön jälkeen. Onko nuorten Artturi Lehkosen ja Kasperi Kapasen tulosvastuu liian suuri? Tappara on materiaaliltaan vahvempi, KalPan iskukyky on tällä hetkellä suurehko kysymysmerkki. Kotivoitto.