Jääkiekkoliiga: TPS suosikki KalPaa vastaan


Turun Palloseura on tällä kaudella hyvin harvoin lähtenyt ennakkosuosikkina liigaotteluun. Tänään sarjajumbo on kuitenkin suosikki nappaamaan pisteet KalPalta.

TPS voitti perjantaina yli kuukauden tauon jälkeen, kun se kaatoi Ässät vieraskentällä voittolaukauskilpailussa. Ennen perjantaita TPS oli hävinnyt suorastaan uskomattoman monta rankkarikisaa, joten ottelu oli moneltakin osin tilastokummajainen. TPS:n pelissä näkyi kuitenkin viitteitä paremmasta, vaikka neljä maalia omiin on edelleen aivan liian suuri lukema.

KalPa on TPS:ää kahdeksan pistettä edellä sijalla 12. Perjantain paluu joulutauolta ei ollut onnistunut, sillä kuopiolaiset hävisivät Ilvekselle 2-4. Ryhmää rasittavat tällä hetkellä lukuisat loukkaantumiset sekä Artturi Lehkosen poissaolo nuorten MM-kisojen takia. Jotain kertoo se, että Lehkosen ja puolustaja Marko Kauppisen poissaolojen myötä KalPan kultakypärää kantaa Jukka Voutilainen pörssikärjeksi varsin vaatimattomilla tehoilla 7+5=12.

Kauden aiempien kohtaamisten voitot ovat tasan 1-1. Syyskuussa KalPa voitti kotonaan 3-0, mutta TPS voitti lokakuun lopussa oman kotiottelunsa 6-3. Kertoimissa TPS on sunnuntaina ennakkosuosikki kertoimella 2,05. TPS on kuitenkin vaikeasti veikattava joukkue: se ei ole tällä kaudella vielä kertaakaan voittanut kahta peräkkäistä ottelua.

Lyö vetoa ottelusta täällä!