Jääkiekkoliiga: vierasvoittoja peli-ideoihin


HIFK 1,67, tasapeli 4,35, Ilves 4,15

Joukkueet ovat matkalla eri suuntiin, sillä HIFK on voittanut neljästi ja Ilves hävinnyt kolmesti peräkkäin. Ilves on tehnyt kolmessa viime ottelussaan vain kaksi maalia kussakin, mikä ei riitä voittoihin. Pelin taso ailahtelee, mutta niin huonosti Ilves ei ole pelannut, että näin alhainen kotikerroin olisi oikeutettu. Ennakkosuosikki HIFK on, mutta näillä kertoimilla peleihin kannattaa harkita tasapeliä tai vierasvoittoa.

HPK 2,10, tasapeli 3,95, KalPa 2,95

Tässäkin ottelussa vierasvoitossa on peli-ideaa, sillä KalPa voitti viime viikolla kolmesta ottelustaan kaksi ja osoitti piristymisen merkkejä. HPK sen sijaan kohtasi viime viikolla kolme häntäpään joukkuetta ja sai kasaan kaksi pistettä voittamalla Bluesin jatkoajalla. HPK:n hyökkäyspelaaminen on tökkinyt läpi kauden, joten ottelun maaliodotusarvo on hyvin alhainen. Muutamakin kihaus saattaa siis hyvin riittää KalPalle pisteisiin.

Lukko 2,30, tasapeli 3,90, JYP 2,65

Lukko on parantanut otteitaan roimasti. Raumalaiset ovat viiden ottelun voittoputkessa, ja viime viikon voittoja SaiPasta ja TPS:stä voi kutsua rutiininomaisiksi. JYP on kuitenkin pykälää kovempi vastustaja. joka vääntää rutiinilla isoja pisteitä. Lukko on parissa viime ottelussaan vetäytynyt johtoasemassa, mutta nyt siihen ei ole varaa. Tämänkin ottelun maaliodotusarvo on alhainen. Kertoimet ovat jotakuinkin kohdallaan. JYPille harvoin saa näin maistuvaa kerrointa, joten haetaan tähänkin vierasvoittoa.

Pelicans 2,05, tasapeli 4,05, Blues 2,95

Pelicans on hävinnyt neljä viime otteluaan, mutta kotihallissa sillä on hyvä paikka kääntää kelkka. Bluesilla on viime aikoina ollut maalintekovaikeuksia, kun taas isännille maalinteko ei välttämättä ole ollut ongelma. Lauantaina Pelicans johti HIFK:ta 4-1, mutta tyri ottelun 4-6-tappioksi. Romahdus toi varmasti lisävirtaa tiistain otteluun. Pelicansin tappioputkea ei kannata säikähtää, sillä lahtelaiset ovat hävinneet koville joukkueille. Kotivoitto.

SaiPa 1,70, tasapeli 4,35, TPS 3,95

TPS häviää häviämistään, joten kotikerrointa ei oikein uskalla väittää alhaiseksi. Kurittomalle ja hengettömälle TPS:lle on vaikea luvata Lappeenrannasta mitään. Turkulaisten puolustukseksi on kuitenkin todettava, ettei se häviä yleensä rumasti, vaan ero on tavallisimmin maali tai kaksi. Siksi tasapelistä tai SaiPan tasan yhden maalin voitosta (6,00) on peli-ideoiksi. SaiPan lukuisat loukkaantumisetkin tasoittavat asetelmia.

Tappara 1,55, tasapeli 4,60, Ässät 4,80

Viime kauden finaaliuusinta näyttää etukäteen kierroksen selvimmältä ottelulta. Tappara puolustaa todella rautaisesti ottelusta toiseen, ja Ässillä on muutenkin ongelmia tehokkuudensa kanssa. Niklas Hagmanin poissaolo ei todellakaan helpota asiaa. Tappara on pelannut kaksi kehnoa ottelua putkeen, mutta on vaikea nähdä, miksi se ei voittaisi Ässiä kotonaan. Kotikerroin on kuitenkin niin matalalla, että haetaan osumia tasoitusvedoista. Esimerkiksi Tapparan yhden maalin voiton kerroin on 6,00 ja Ässien voitto kahden maalin etumatkalta antaa kertoimen 1,72. Maalijuhlaa ei välttämättä ole luvassa.

Lyö vetoa jääkiekkoliigasta täällä!