Jääkiekkoliigassa mielenkiintoisia paikallisvääntöjä


Blues 2,50, tasapeli 3,95, HIFK 2,40

Tämän hetken liigassa kovin mahdollinen näyttö on voitto Kärpistä. HIFK pystyi temppuun perjantaina. Myös Blues on kuitenkin hyvässä iskussa. 5-0-vierasvoitto SaiPasta on todella kova suoritus, vaikka SaiPa onkin tällä hetkellä alamaissa. Ennakkoasetelmat ovat todella tasaiset, eikä kotiedunkaan merkitys ole paikallisasetelman myötä kovin suuri. HIFK on hiuksenhieno suosikki.

KalPa 2,90, tasapeli 4,05, JYP 2,10

Kumpikaan joukkue ei ole häävissä tuloskunnossa, mutta JYP on perustasoltaan aivan eri luokkaa. KalPa ei ollut perjantaina edes leikissä mukana, kun Ilves tyylitteli 5-0-murskavoiton. JYPin materiaalilla tämänhetkisen KalPan pitäisi kaatua vieraskentälläkin, vaikka JYPin peli ei viime aikoina olekaan antanut aihetta heittää hattua ilmaan.

Kärpät 1,45, tasapeli 5,10, HPK 5,40

Tuttu tilanne: Kärpät on selvä suosikki, mutta kerroin ei ole pelikelpoinen. Perjantaina Kärpät toki hävisi, mutta HIFK-ottelu olisi voinut kääntyä kummalle tahansa. Oululaiset ovat kuitenkin hämmästyttävästi hävinneet jo kahdesti peräkkäin. Ensimmäinen tappioista tuli vieraskentällä juuri HPK:ta vastaan. Kärpät on kuitenkin paria luokkaa parempi joukkue. Vähiten huono pelivalinta lienee luottaa siihen, että HPK pysyy pelissä mukana. Tasoitusvetoja vieraiden puolesta voi harkita, mutta todennäköisemmin ottelu kannattaa vain unohtaa peleistä.

Pelicans 2,05, tasapeli 4,10, TPS 2,95

Harva olisi osannut arvata, että kumpikin joukkue pääsee tähän otteluun voitto alla. Pelicans nollasi ja voitti vieraskentällä Lukon, TPS yllätti kotonaan Tapparan. Kummankin joukkueen peli näytti varsin hyvältä. Tilastojen valossa Pelicans on hienoinen suosikki, mutta ei aivan niin selkeä, kuin kertoimet osoittavat. TPS ei tunnu millään saavan kasaan kahta hyvää peliä peräkkäin, mutta tällä kertoimella tasapeli ja vierasvoitto ovat pelikelpoisia.

Tappara 1,70, tasapeli 4,35, Ilves 4,00

Tappara oli perjantaina Turussa aivan unessa. Usein huono esitys saattaa tuoda piristysruiskeen seuraavaan otteluun, mutta näin selvä suosikki Tappara ei ole. Perustasoltaan Tappara on joukkueista ilman muuta parempi, mutta Ilves on yllättänyt isompiaan jo monesti aiemminkin tällä kaudella. Kolmen ottelun voittoputki on tupsukorvilta hyvä näyttö, vaikka vastustajat eivät olekaan olleet liigan kärkikaartia. Tappara on Tampereen derbyn suosikki, mutta tällä kerroinasettelulla pelit lähtevät Ilveksen kautta.

Ässät 2,50, tasapeli 3,95, Lukko 2,40

Joko Ässien kyntäminen on ohi? Ennen perjantain vierasvoittoa JYPistä alla oli kahdeksan peräkkäistä tappiota. Porilaisilla ei ole enää montaa ottelua aikaa herätä, jos joukkue mielii pudotuspeleihin. Voitto paikallisvastustaja Lukosta olisi kuitenkin paras mahdollinen startti uudelle nousulle. Lukko hävisi perjantaina, mutta muuten se on pelannut viime aikoina vahvasti. Vieraiden loukkaantumistilanne sekoittaa kuitenkin pakkaa ja tuo kokoonpanoon hajanaisuutta. Ässille ottelu on jopa jonkinlainen nyt tai ei koskaan -tilanne. Otetaan riski ja kokeillaan kotivoittoa.

Lyö vetoa jääkiekkoliigasta täällä!