Jääkiekkoliigassa tasaista


HPK 2,45, tasapeli 4,10, Tappara 2,40

Kummankaan kausi ei ole alkanut erityisen mairittelevasti. HPK hävisi perjantaina Lappeenrannassa SaiPalle varsin kehnon esityksen päätteeksi ja matkustaa jo täksi illaksi kotikaukaloonsa. Kerho on voittanut neljästä ottelustaan yhden. Tappara on vielä hakenut askelmerkkejään vähän joka osa-alueella. Ensimmäinen voitto tuli tiistaina KalPaa vastaan, mutta ratkaisu venyi aivan loppuhetkille ja lopputulos oli 1-0. Valmista kevään hopeamitalistinkaan peli ei missään tapauksessa ole. Matkustaminen rasittaa joka tapauksessa kotijoukkuetta poikkeuksellisesti enemmän kuin Tapparaa, joka on myös materiaaliltaan vahvempi. Niukka vierasvoitto.

JYP 2,25, tasapeli 4,05, Jokerit 2,65

JYP on voittanut kolme edellistä otteluaan ja pelannut etenkin viimeiset neljä erää todella hyvin. Mestarisuosikkeihin lukeutuva nippu on sikäli aikataulussa. Jokereista ei voi sanoa samaa. Helsinkiläisillä on kyllä jokaisessa ottelusa ollut mahdollisuutensa voittoon, mutta joukkueesta puuttuu ratkaisijoita. Duunareita kyllä riittää. Teuvo Teräväisen todennäköinen paluu NHL-harjoitusleiriltä ensi viikon otteluihin on todella tervetullut asia. Luotetaan paremmassa vireessä olevaan joukkueeseen, joka on lisäksi yleensä todella vahva kotonaan Jokereita vastaan. Kotivoitto.

Kärpät 1,80, tasapeli 4,45, TPS 3,45

Kärpät on avannut kautensa tuloksellisesti mallikkaasti ja voittanut kaikki ottelunsa, mutta kokoonpanosta putoilee miehiä kovaa tahtia. Joukkue saa joka tapauksessa lauantaina jalkeille varsin iskukykyisen ryhmän. TPS pelaa ajoittain mallikkaastikin, mutta paketti ei tahdo pysyä kasassa 60 tai aina edes 30 minuuttia kerrallaan. Kotijoukkue on selkeähkö suosikki, mutta tällä kerroinasettelulla tasapelikään ei olisi hullumpi valinta. TPS pystyy pitämään pelin tiukkana, kärkiketjun takana ratkaisijat ovat vain vähissä.

Lukko 2,15, tasapeli 4,15, HIFK 2,75

Yksi lauantain mielenkiintoisimmista ottelusta on näiden kriisiryhmien kohtaaminen. Lukko on voittanut neljästä pelistään vain yhden ja paininut tehottomuuden kanssa. Myös HIFK:lla on yksi voitto, mutta se tuli tiistaina Ässiä vastaan. Voiton lisäksi myös kapteeni Ville Peltosen paluu kokoonpanoon oli varmasti iso asia helsinkiläisille. Kummankin joukkueen sairaslista on varsin pitkä. Kumpikaan nippu ei myöskään herätä minkäänlaista luottamusta, mutta pelin saa pienessä nosteessa oleva HIFK.

Ässät 1,72, tasapeli 4,50, Blues 3,75

Ässät pääsi ilmeisesti liian helpolla sarja-avvauksessaan Lukkoa vastaan, sillä kahdessa myöhemmässä ottelussa askelmerkkejä on etsitty senkin edestä. Porilaiset hävisivät sekä TPS:lle että HIFK:lle ja omiin meni kahdessa ottelussa 11 maalia. Ässät toki myös teki otteluissa kuusi osumaa, joten aivan kujalla patapaidat eivät ole. Bluesin kausi alkoi vahvasti, mutta tällä viikolla puolustuspeli hajosi kuin suolakeksi. SaiPa latoi kahdeksan kiekkoa espoolaisten verkkoon ja JYP-ottelu oli yhdessä erässä taputeltu. Yli 5,5 maalin kerroin on houkutteleva 2,20. Ässät ei todellakaan ole niin selkeä ennakkosuosikki kuin kertoimet väittävät, joten tasapeli ja vierasvoitto ovat ylikertoimisina parempia poimintoja peleihin.

Pelicans 1,85, tasapeli 4,40, SaiPa 3,30

Harva osasi povata tästä kohtaamisesta kärkikamppailua, vaikka SaiPasta onkin tulossa varsin perinteinen syksyn yllättäjä. Pelicans on voittanut kaikki neljä otteluaan, mutta jokaisen vain yhden maalin erolla. Se kertoo, että lahtelaiset eivät ole mitenkään selvästi vastustajiaan edellä, mutta kärkiosasto osaa kääntää tiukat ottelut voitoiksi. Näin tasaisessa liigassa se on valtava etu. SaiPan ainoa tilastotahra on vierastappio Kärpille, mitä ei voi todellakaan pitää minään häpeänä. Alkukauden tulokset huomioiden Pelicansin yhden maalin voiton kerroin on hämmästyttävän edullinen 6,25 (ottelun alkutilanne 0-1, merkinnäksi tasapeli). SaiPan vastaava kerroin on peräti 8,00. Pelicans on kotiedun turvin suosikki, mutta tasapeli on tässäkin houkutteleva valinta.