Jääkiekkoliigassa viisi ottelua


Ilves 2,50, tasapeli 4,10, Kärpät 2,35

Ilves kiusaa jälleen isompiaan rajallisella materiaalilla. Kuudesta ottelusta tamperelaiset ovat ottaneet jo kaksi pistettä. Kärppien startti on ollut pieni pettymys, joukkueen pistetili näyttää kahdeksaa. Tappioita on tullut kolme peräkkäin, ja lisäksi Kärpät pelasi jo eilen. Ilves on saanut huilata keskiviikosta saakka. Oululaiset ovat ennakkosuosikkeja, mutta Ilves voi hyvin napata ainakin pisteen.

HIFK 1,92, tasapeli 4,30, SaiPa 3,15

Varsin sekavassa tilanteessa oleva/ollut HIFK nappasi torstaina Turussa 4-1-voiton TPS:stä. Loukkaantumisten ja Raimo Summasen ajatustyön seurauksena kokoonpanossa voi tapahtua ihan mitä tahansa. SaiPa on jälleen aloittanut kautensa pirteästi, mutta molemmista vierasotteluista on tullut käkättimeen. Helsingin jäähalli lauantai-iltana ei ole se paras paikka asian korjaamiseen. Kotivoitto.

KalPa 2,20, tasapeli 4,10, TPS 2,70

KalPa pelasi tiistaina vihdoin ehjän ottelun ja voitti Ässät 4-0. Sekä tulos, maalimäärä että nollan pitäminen omassa päässä ovat tärkeitä asioita ja merkittävä parannus aiempaan. TPS puolestaan romahti kotihallissaan ja hävisi hengettömällä esityksellä HIFK:lle 1-4. Päävalmentaja Kai Suikkanen on tiukka persoona, joka on varmasti pitänyt suojateilleen kurinpalautuksen. KalPa ei pääse yhtä helpolla kuin HIFK. Pisteiden makuun taitaa kuitenkin päästä, sillä TPS:n ratkaisijarintama on ketjumuutoksista huolimatta edelleen kapea. Vetoihin kotijoukkue edellä, tasapelikään tuskin on kaukana.

Ässät 2,20, tasapeli 4,20, Tappara 2,65

Viime kauden finaaliuusinta. Kumpikin on aloittanut hieman alakanttiin, joten kolme pistettä olisi maistuva bonus. Ässät hävisi torstaina vieraissa SaiPalle, mutta kotonaan se on ollut vahva. Tapparaa rasittaa eilinen, kova ja fyysinen vääntö Jokereita vastaan. Jokerit oli siinä vahvempi maalein 2-1. Ottelun lähtökohta on varsin ympäripyöreä, mutta Ässät on kotiedun verran suosikki.

JYP 1,67, tasapeli 4,55, HPK 4,00

JYP pelaa varsin tasokasta jääkiekkoa ja hallitsee otteluita, vaikka eilen Pelicans-puolustus piti ja JYP hävisi Lahdessa 1-2. HPK:n alkukausi on ollut erinomainen, mistä uusin osoitus on eilinen kotivoitto Kärpistä. Vieraissa peli on kuitenkin takkuillut. JYP on kotonaan selvä ennakkosuosikki, mutta tuskin ihan niin selvä kuin kertoimet väittävät. Parempi peli-idea on tasapeli.

Lyö vetoa jääkiekkoliigasta täällä!