Jesse Mankinen uskoo omiinsa – Tiki lyö SaiPalle painetta


SM-liigan 60 ottelun runkosarja saa tänään huipennuksensa, sanan varsinaisessa merkityksessä. Huipennuksen takaa se tosiasia, että illan viimeisellä runkosarjakierroksella monella joukkueella on paljon pelissä. Pelicansilla ja SaiPalla pelissä on kaikki mahdollinen. Unibetin jääkiekkoasiantuntija Esa Tikkanen ja SaiPan hyökkääjä Jesse Mankinen pohtivat kohtalon kierroksen ennakkoasetelmia.

SaiPa ja jääkiekon SM-liigan pudotuspelit. Näitä kahta ei ole viime vuosina pystynyt edes kirjoittamaan samaan lauseeseen. Lappeenrantalaisten edellinen esiintyminen pudotuspeleissä kun tapahtui kaudella 2005-2006.

Vuosi 2013 on kuitenkin muuttamassa kaiken. Sitkeä ”Idän ihme” on yllättänyt alkukaudesta alkaen eri asiantuntijaryhmät ja puskenut pudotuspelien kynnykselle.

– Sehän on joka vuosi sama tarina, että meidät tuomitaan melkeinpä sarjan viimeiseksi. No, tällä kaudella jokainen on sitten voinut seurata, mitä hyvällä sitoutumisella voi saada aikaan, miettii SaiPan 21-vuotias laitahyökkääjä Jesse Mankinen

SaiPa kohtaa tänään vieraissa Lukon. Lappeenrantalaiset varmistavat paikkansa säälipleijareissa, mikäli joukkue repii pisteenkin Lukolta. Jos taas vastaavasti Lukko voittaa SaiPan varsinaisella peliajalla ja Pelicans tekee saman tempun Tapparaa vastaan – päättyy SaiPan kausi pitkään saunailtaan ja pettymykseen.

– En ole edes miettinyt tuollaista vaihtoehtoa, että pelit loppuisivat tiistaina. Tiedätkö, jotenkin on vaan niin helppo nauttia tästä tilanteesta, kun olemme vetäneet niin hienon kauden. Luotan totaalisesti siihen, että meidän kausi jatkuu myös tiistai-illan jälkeen, tehot 15+10 tällä kaudella juoninut Mankinen naulaa terveellä itseluottamuksella.

– Meidän on turha tuijotella kesken Lukko-pelin jumbotronille ja katsella miten Pelicans pärjää Tapparaa vastaan. Keskitytään omaan tekemiseen ja haetaan hyvä tulos joukkueena. SaiPan aika on tullut nyt vihdoin ja viimein, Mankinen painottaa.

Unibetin jääkiekkoasiantuntija Esa Tikkasen mukaan SaiPan pääsy pudotuspeleihin tekisi hyvää koko SM-liigalle, mutta myös kaakon kulmalle.

– Pieni paikkakunta, pienet resurssit, mutta silti pleijareihin. Se olisi kova juttu Etelä-Karjalaan, hei! Minun sympatiat ovat SaiPan puolella, herkistelee Tiki.

– Ei nyt kuitenkaan liikaa silitellä SaiPaa. Fakta on nimittäin se, että tänä iltana mitataan SaiPan selkäranka! Onko Pekka Tirkkosen ryhmästä tekemään temppujen temppu? Mikäli he tässä vaiheessa kautta kyykkäävät alas, niin ei sellaisen ryhmän kuulukaan päästä pleijareihin. Vain kovimmat jengit selviävät kevään isoihin peleihin, Tikkanen tulittaa tuntojaan.

SaiPan ja Pelicansin lisäksi illan kierroksen katseet kohdistuvat muutamaan muuhun liigaryhmään.

Ohessa maaliskuisen tiistai-illan kylmänviileät liigafaktat:

1. Tappara varmistaa kakkossijan ja kotiedun välieriin saakka, jos tamperelaiset repivät edes yhden pisteen Pelicansilta

2. JYP nousee runkosarjan kakkoseksi, mikäli joukkue kaataa Kärpät ja Tappara häviää varsinaisella peliajalla.

3. Ässät nousee kolmanneksi, mikäli porilaiset voittavat TPS:n varsinaisella peliajalla ja JYP häviää oman ottelunsa.

4. KalPa varmistaa pisteellä suoran pudotuspelipaikan, mutta tappio saattaisi tiputtaa savolaiset peräti kahdeksanneksi.

5. HPK voi päätyä runkosarjassa kuuden joukkoon tai tippua katkerasti säälipleijareihin.

6. HIFK voi nousta yhä kuuden joukkoon. Se vaatisi kolmen pisteen voittoa Ilveksestä, mutta myös KalPan ja HPK:n tappiota varsinaisella peliajalla.

7. Ja kertauksen vuoksi lahtelaisten tilanne: Pelicans nousee säälipleijareihin, mikäli pussinokat voittavat Tapparan varsinaisella peliajalla ja SaiPa jää pisteittä Raumalla.

Lyö vetoa illan SM-liigaotteluista täällä!