Jokeri-pakki Eronen: ”Runkosarjan voitto on vain välietappi”


Helsingin Jokerien runkosarjan voitto alkaa olla selvä asia. Jokerit johtaa sarjaa viiden pisteen kaulalla JYPiin, kun runkosarjaa on jäljellä vielä kaksi kierrosta. Joukkueet kohtaavat lauantaina Hippoksella. Kyseinen ottelu on jyväskyläläisten viimeinen mahdollisuus ilmoittautua mukaan taistoon runkosarjan voitosta. Jokerien puolustaja Teemu Eronen selvitti Unibetille tuntemuksiaan runkosarjan päätöshetkistä.

Juttuhetken Teemu Erosen kanssa piti alkuperäisen suunnitelman mukaan käsitellä Jokerien ja JYPin välistä hektisen armotonta taistoa runkosarjan voitosta. JYPin torstai-illan tappio Ässille käänsi asetelman kuitenkin sellaiseksi, että vain ihme vie Jokereilta runkosarjan voiton.

Jokerien JYPin välillä oleva viiden pisteen ero tarkoittaa käytännössä sitä, että JYP tarvitsee kahdesta ottelustaan kaksi voittoa ja Jokerien pitäisi hävitä kummatkin pelinsä. JYP saa mahdollisuuden piste-eron kaventamiseen lauantaina Hippoksella, kun se isännöi Jokereita.

– Hippoksella on aina kiva käydä pelaamassa. JYP on ollut kotonaan hiton hyvä ja siinä mielessä tarjolla on haastetta. Ja onhan tuossa runkosarjassakin vielä jonkinlaista panosta, vaikka kotiedun olemmekin varmistaneet jo kauan sitten. Mukavampihan se on palata Stadiin sarjapisteiden kanssa, tuumaa Eronen.

Erosen mukaan runkosarjan voittaminen kertoo hyvästä tekemisestä kauden aikana, mutta isot pelit odottavat siellä, missä kevätaurinko paistaa astetta kirkkaammin. Erosen omakin runkosarja sujui nousujohteisesti. 22-vuotias pakki on tällä hetkellä liigan puolustajien pistepörssin neljäntenä.

Silti Jokerien tarkan mediakoulutuksen saanut Eronen nostaa puheenaiheeksi vain joukkueen tekemiset.

– Runkosarja on loppujen lopuksi aika pitkä puristus, joten olisihan se ykköstila totta kai hieno juttu joukkueen kannalta. Valehtelisin kuitenkin, jos sanoisin miettiväni ykköstilaa tavallista enempää. Runkosarjan voitto on vain välietappi.

– Pudotuspelit on se juttu, jonka takia tätäkin liigaa pelataan. Se tarkoittaa sitä, että ne isot pelit tulevat kieltämättä ajatuksiin aika helposti. Hoidetaan nyt kuitenkin tuo runkosarja ensin kunniakkaasti pois alta. Jokerien kohdalla se tarkoittaa voittoa lauantaina Jyväskylässä, ”Johtaja”-lempinimestään tunnettu Eronen vaatii joukkueeltaan.