Liiga: Ässät kohtaa HPK:n


Vahvaa alkukautta pelaava Ässät isännöi tiistain ainoassa liigaottelussa HPK:ta.

Ässät on neljän ottelun voitto- ja viiden ottelun pisteputkessa. Varsinaisella peliajalla Ässät on hävinnyt koko kauden aikana vain kahdesti.

Tilastoissa porilaisten silmiinpistävin piirre on vähämaalisuus. Tehtyjen maalien määrä, 22, ei häikäise. Lukema on liigan kärkikuusikon pienin ja muutenkin häntäpäätä. Ässät kuitenkin puolustaa erittäin tasokkaasti: 16 päästettyä osumaa on liigan jaetusti paras lukema. Avainasemassa on lähes 91-prosenttinen alivoima ja varsin vähäinen rangaistusten määrä.

Näillä eväillä Ässät saattaa riisua HPK:n sen parhaasta aseesta, ylivoimapelistä. Kerho on tehnyt lähes kolmanneksen maaleistaan ylivoimalla. Muuten peliesitykset jättävätkin parantamisen varaa: ennen lauantain Ilves-ottelua HPK oli viiden kamppailun pisteputkessa, mutta otteet eivät aina olleet kovin kummoisia. Lauantaina Ilvestä vastaan HPK liikkui todella tahmeasti ja peliesityksestä puuttui rutkasti röyhkeyttä.

HPK:lla on plakkarissaan vieraskentiltä pelkkiä tappioita, ja voitto on kiven alla tänäänkin. Mikäli Ässien alivoima jatkaa hyviä otteitaan ja kotijoukkue pysyy yleensäkin poissa jäähyltä, Kerhon on löydettävä tehoja muualta. Se ei ole tällä kaudella vielä kovin kummoisesti onnistunut.

Garrett Stafford puuttuu Ässien kokoonpanosta. Ville Järveläinen palaa HPK:n kokoonpanoon Nicolas Ritzin tilalle, ja myös Petteri Nikkilä on jälleen mukana.

Pelivihjeet

Ässät voittaa, 1,95
Alle 1,5 vierasmaalia, 2,55

Lyö vetoa ottelusta täällä!