Liiga: Blues voi yltää pisteille Oulussa


KalPa 2,00, tasapeli 4,15, HPK 3,10

KalPa on aloittanut kautensa vahvasti, vaikka sen kolmesta voitosta kaksi onkin tullut rankkareiden kautta. Avain on ollut oman maalin pysyminen melko puhtaana, sillä yksikään joukkue ei ole tehnyt KalPaa vastaan yli kahta maalia - ei edes TPS, joka voitti kuopiolaiset tiistaina.

HPK:n kolmen ottelun tappioputki päättyi keskiviikkona, kun Kerho pieksi alavireisen Kärpät 6-2. Hyökkääjä Zach Hamill on ollut suoraviivaisen joukkueen suurin tähti peräti kahdeksalla tehopisteellään.

KalPa on ottelun ennakkosuosikki, mutta isäntien hyvässä vireessä hämää se, että marginaalit ovat toistaiseksi olleet keltamustien puolella. Kerho antoi keskiviikkona hyvän työnäytteen ja saattaa venyä vierasvoittoon. Kovin kummoisia kertoimia ottelu ei kuitenkaan tarjoa.

Kärpät 1,60, tasapeli 4,60, Blues 4,50

Kolme edellistä otteluaan hävinnyt Kärpät on ollut niin vaisu, ettei se ansaitse ihan näin selvää suosikin asemaa edes kotikentällään. Oululaisjoukkue on reagoinut viltittämällä ykkössentteriksi hankitun Nicolas Deschampsin. Varsinkin keskiviikon HPK-ottelu oli todella kehno esitys.

Bluesilla on kaikki edellytykset pisteille, jos se pääsee alussa paremmin liikkeelle kuin edellisessä vierasottelussaan TPS:ää vastaan. Kärppiin luotto ei tällä kertoimella riitä. Tuplamahdollisuusyhdistelmän X2 kerroin on 2,28.

Lukko 1,90, tasapeli 4,25, TPS 3,30

Ottelussa on paljon mielenkiintoa, sillä kumpaakin joukkuetta veikattiin kauden alla kärkikahinoihin. Lukko on aloittanut kautensa tahmeasti, mikä oli veteraanijoukkueelta kenties odotettavissakin. TPS on voittanut kaksi edellistä otteluaan, muttei kovin loisteliaalla pelillä. Lyhyellä sopimuksella Tepsiin hankittu Arto Laatikainen on kaivattu lisäys TPS-puolustukseen, joka kärsii neljän runkopelaajan poissaolosta.

Lukko tulee vielä voittamaan lukuisia pelejä tällä kaudella ja saattaa tehdä niin jo tänään. Raumalaisten kerroin on kuitenkin hieman alakanttiin. Kolmen voiton putket ovat olleet TPS:lle ani harvinaisia viime vuosina, mutta tällä vieraskertoimella riskin uskaltaa ottaa.

SaiPa 2,00, tasapeli 4,15, JYP 3,10

SaiPa on avauskierroksen notkahduksen jälkeen ottanut kolme peräkkäistä voittoa. Torstaina Sportilla ei ollut mitään palaa lappeenrantalaisten kyydissä.

JYP on levännyt tiistain HPK-voitosta saakka. Joukkueen peli ei kuitenkaan vakuuta lainkaan, vaan etenkin avauspelaaminen tökkii. Tiistain viisi tehtyä maalia olivat kuitenkin askel eteenpäin. Kokonaisuutena vakuuttavammin pelannut SaiPa on kuitenkin ansainnut 50-prosenttisen suosikin asemansa etenkin kotikentällä.

Tappara 1,72, tasapeli 4,35, Pelicans 3,95

Tapparan peli oli aiempaa parempaa perjantain voittoisassa Ässät-ottelussa. Alkusyksyn hapuilu ei sinällään ole Tapparalle uutta, eikä vaisu startti anna aihetta radikaaleihin toimenpiteisiin. Intensiteetti oli jo perjantaina eri luokkaa kuin aiemmissa peleissä.

Pelicans on ollut melkoisen hukassa ja hävinnyt kolmesta ensimmäisestä ottelustaan kaksi. Etenkin edellinen Ässät-ottelu oli varsin surullinen näytös Pelicansin kannalta. Pahiten tökkii maalinteko, sillä kasassa on vasta kolme tehtyä pelitilannemaalia.

Kumpikaan joukkue ei vakuuta lainkaan, mutta Tappara on kotikentällään melkoisen selvä suosikki. Kotikerroin on perusteltu.

HIFK 1,65, tasapeli 4,50, Ässät 4,25

Kumpikin joukkue on aloittanut kautensa vahvasti, eikä ryhmien välillä ole niin selkeää eroa kuin kertoimet antavat ymmärtää. Ässät kärsi kauden avaustappionsa perjantaina, mutta alkukauden perusteella siitä on hyvinkin HIFK:n kiusaajaksi. Kotijoukkue ei tosin ole jäänyt vielä yhdessäkään ottelussa pisteittä.

Kumpikin joukkue on päästänyt varsin vähän maaleja alkukaudesta, mutta HIFK on toisaalta ollut liigan tehokkain ryhmä tähän mennessä. Ottelusta voi muutenkin tulla vauhdikas ja suoraviivainen, joten maaleja saatetaan nähdä. Yli 5,5 osuman kerroin 2,35 houkuttelee.

Lyö vetoa liigasta täällä!