Liiga: Sport kiusaa TPS:ää kotiavauksessaan


Blues 1,95, tasapeli 4,20, Pelicans 3,20

Blues avasi kautensa torstaina vierastappiolla HIFK:lle. Tappiota voi pitää pienenä sulamisena, sillä espoolaiset johtivat jo 2-0, mutta päästivät IFK:n minuutissa tasoihin. Pelicans puolestaan pelasi perjantaina pitkän kaavan mukaan ja kellisti HPK:n vasta rankkareissa. Pidempi lepoaika on pieni etu Bluesille.

Joukkueet ovat ennalta varsin samantasoisia, joskin Blues on kotonaan ennakkosuosikki. Blues tulee pelaamaan varsin suoraviivaista ja vauhdikasta lätkää, Pelicans suosii enemmän kiekonhallintaa. Tasapeli ei olisi yllätys.

HPK 1,90, tasapeli 4,20, Ilves 3,35

HPK taipui eilen rankkareilla Pelicansille, Ilves kärsi 1-2-tappion Tapparalle. HPK:n esitys oli varsin sekava, mutta lopun nousu kahden maalin takaa tasoihin antoi varmasti uskoa. Ilves puolestaan pelasi yritteliäästi ja uhrautuvasti, mutta ainakin avausottelun perusteella pelätty uhkakuva on toteutumassa: joukkueella ei vain ole ratkaisijoita. Tapparaa vastaan Ilveksellä oli kyllä mahdollisuuksia tehdä enemmänkin maaleja.

Tasaista ja vähämaalista ottelua on lupa odotella Hämeenlinnassakin. Kummankin joukkueen ratkaisijarintama on melko kapean oloinen, vaikka HPK saikin eilen onnistumisia ykköskategorian miehilleen. Alle 4,5 maalin kerroin on 2,25.

SaiPa 2,45, tasapeli 3,90, Lukko 2,50

Kummallakin joukkueella on paljon näytettävää. SaiPa esiintyi perjantaina kehnosti Kuopiossa ja hävisi 2-5, Lukko taas tuhlasi tonneittain ylivoima-aikaa torstain sarja-avauksessaan ja hävisi Ässille rankkareilla. Kummallakin joukkueella luulisi siis riittävän motivaatiota kevään pronssiottelun uusinnassa.

SaiPa lähtee otteluun pienoisena ennakkosuosikkina, mutta marginaalit ovat hyvin pienet. Lukon kokeneella joukkueella saattaa olla alkukaudesta hieman käynnistysvaikeuksia. Kummankin joukkueen pelityyli on aktiivinen, joten maalivahdit kummassakin päässä joutuvat varmasti töihin. 5,5 maalin rajapyykin ylittyminen (2,20) on hyvin mahdollista.

Sport 3,40, tasapeli 4,20, TPS 1,88

Sportin liiga-avaus JYPiä vastaan oli oikeastaan varsin odotetun kaltainen: vaasalaiset kiusasivat isompiaan aikansa, kunnes kovempi vastustaja väänsi voiton. Siitä saattaa tulla tuttu kaava tällä kaudella.

TPS:n startissa oli paljon positiivista, vaikka Kärpät hakikin lopulta Turkuhallista täydet pisteet. Ottelu oli vauhdikasta, viihdyttävää ja aktiivista jääkiekkoa. Lopputulos 2-5 kuulostaa varsin suurelta, mutta Kärpät ratkaisi ottelun käytännössä vasta lopussa.

TPS on joukkueista kiistatta selvästi vahvempi, mutta Sportin kotiavaus tulee varmasti olemaan vaikea paikka turkulaisille. Isäntien ja kotiyleisön lataus on taatusti tapissa. Jos Sport ei nyt pysty kiusaamaan parempiaan, milloin se pystyy? Kotijoukkue aloittaa varmasti ryminällä, eikä avauserän päättyminen kotivoittoon (3,55) ole kaukaa haettua.

Tappara 1,60, tasapeli 4,50, KalPa 4,60

Avausottelunsa Kärpille hävinnyt Tappara oli perjantaina Ilvestä vastaan jo huomattavasti enemmän itsensä näköinen. Toisen erän loppu oli sekavaa peliä, mutta päätöserässä kirvesrinnat tappoivat pelin tyylikkäästi. Kyseessä oli varsin tapparamainen esitys: vastustajan peli pystyttiin tukahduttamaan, mutta kuitenkin ilman liikaa peruuttelua.

Pekka Virran paluu Kuopioon sai hyvän startin, kun KalPa otti kotivoiton SaiPasta. Viime keväänä Tapparaa edustanut Jukka Voutilainen oli voiton takuumies. Avausvoitto oli KalPalle tärkeä, sillä katastrofaalisen viime kauden jälkeen kuopiolaisilla ei ole varaa kyntää.

Tappara on ilman muuta Hakametsässä ennakkosuosikki, sillä materiaaliltaan joukkueet kuuluvat sarjataulukon eri päihin. KalPan tilaisuus piilee ylivoimalla, sillä Tappara on ollut vaikeuksissa tiukentuneen tuomarilinjan kanssa. Eilen KalPa teki viidestä maalistaan kolme ylivoimalla. Mitään maali-iloittelua tuskin on luvassa, joten Tapparan yhden maalin voittokerroin 6,30 on houkutteleva (ottelun alkutilanne 0-1 ja tasapeli).

Ässät 2,50, tasapeli 4,05, JYP 2,40

Rajallisella materiaalilla operoiva Ässät antoi positiivsen kuvan itsestään Lukon vieraana. Jäähyily riistäytyi tosin pahasti käsistä, mutta tasakentällisin aktiivinen ja pirteä Ässät oli jopa ottelussa parempi. Nuoret porilaiset liigatulokkaat esiintyivät edukseen.

JYP nousi takaa-ajoasemasta voittoon Sportista, mutta ollaan rehellisiä: kyllä JYPin materiaalilla Sportin pitää kotikentällä kaatuakin. JYPin peliesitys ei vakuuttanut, ja ottelun taso oli yleisesti ottaen varsin kehno. Ässistä on lauantain yllättäjäehdokkaaksi.

Lyö vetoa Liigasta täällä!