Liiga: Sportin tuska jatkuu


HIFK 1,82, tasapeli 4,30, TPS 3,55

Hyvin kautensa aloittaneiden joukkueiden todellinen tasoero on melko pieni. Kumpikin pääsee otteluun myös vahvalla kokoonpanolla: HIFK esittelee liigayleisölle kohuhankintansa Nikolai Goldobinin, TPS on pitkäaikaispotilaita lukuunottamatta terve ja saa Lauri Tukosen takaisin kokoonpanonsa. Ykkösmaalivahti Teemu Lassilan pelaaminen on tosin epävarmaa.

TPS ei ole vielä voittanut liigaottelua vieraissa tällä kaudella. Todennäköisesti siksi HIFK:sta on saatu varsin tasaiseen otteluun yli 50-prosenttinen suosikki. TPS:n kerroin jatkoaika ja rankkarit mukaanlukien on houkutteleva 2,60.

HPK 2,20, tasapeli 4,05, JYP 2,75

Tasaisen 60 minuutin pelaaminen on ollut HPK:lle vaikeaa. Kerho on aloittanut kaksi edellistä peliään huonosti. Kotikaukalossa pelaaminen ja bussimatkan jättäminen väliin saattaa pitää HPK:n virkeänä alusta asti. JYPillä puolestaan on kulkenut kotona, muttei vieraissa: vierasvoittotili on korkkaamatta.

Joukkueet ovat melko runsasmaalisia, joten korkeissa maaliluvuissa on peli-ideaa. Yli 5,5 maalille annetaan komea kerroin 2,28.

Kärpät 1,58, tasapeli 4,50, KalPa 4,80

Alkukaudesta askelmerkkejään hakenut Kärpät on arvostettu melkoisen korkealle hyvin pelannutta KalPaa vastaan. Sentteriongelma estää osittan Kärppien peliä asettumasta uomiinsa, kun taas KalPa on jo löytänyt kliseisesti oman pelinsä. KalPan yltäminen pisteille ei olisi valtava yllätys. KalPa +1 antaa mukavan kertoimen 2,30, ja vielä kahdenkin maalin etumatkalta KalPa saa voittokertoimen 1,71. Kumpikin joukkue on pelannut huonoa ylivoimaa ja hyvää alivoimaa, joten maalimäärä saattaa jäädä pieneksi.

SaiPa 1,78, tasapeli 4,40, Pelicans 3,65

Pelicansin on oltava huippuiskussa, jotta se saisi sarjakärjeltä pisteitä mukaansa. Lahtelaiset kävivät tosin viikko sitten möyhentämässä SaiPan peräti 5-0, mutta se ottelu oli varsinainen tilastokummajainen. SaiPa hallitsi ensimmäistä 1,5 erää selvästi ja laukoi hurjan määrän vetoja - keltamustien jääminen tuolloin maaleitta oli melkoinen ihme. SaiPa on varmasti liikkeellä revanssimielialalla.

Pelicans osaa ajoittain pelata hyvääkin lätkää, mutta keskiviikkona Ilvekselle kärsityn 0-4-tappion kaltaiset esitykset eivät juuri herätä luottamusta. Pelicans oli suorastaan haluton. SaiPa on selvähkö suosikki ja saa näillä kertoimilla pelin.

Sport 2,50, tasapeli 4,05, Ilves 2,40

Sportin saldo kymmenestä ottelusta on 2-0-8 ja pistekeskiarvo 0,6 pinnaa per peli. Jo uskottavuuden säilyttäminen vaatisi voittoja, mutta sarjan ensimmäisen kuudenneksen perusteella näyttää todellakin siltä, että sarjanousija on mopolla moottoritiellä. Sport on hävinnyt viisi peräkkäistä ottelua, ja vain kerran marginaali on ollut alle kolme maalia. Charles Bertrand ja Damien Fleury ovat iskussa, mutta muuten kantavia voimia ei tahdo löytyä.

Ilves on parantanut otteitaan kahdessa viime ottelussa ja napannut niistä myös kaksi voittoa. Kolmas peräkkäinen on täysin otettavissa. Sport ei ole vielä ottanut kauden viimeistä voittoaan, mutta tällä vieraskertoimella pelit kallistuvat Ilvekselle.

Ässät 2,75, tasapeli 4,05, Lukko 2,20

Satakunnan derbyssä on paljon aineksia hyvään otteluun, sillä kumpikin joukkue on pelannut hyvän alkukauden. Ässät on kuitenkin hävinnyt kolme edellistä peliään, kaksi niistä varsin vaisuilla esityksillä. Tosin asennepuolen ei pitäisi ainakaan olla ongelma Lukkoa vastaan. Pekka Rautakallio on tehnyt kovia ratkaisuja, ja Jake Hansen ja Austin Smith katselevat tämänkin ottelun katsomosta.

Lukko lähtee otteluun ennakkosuosikkina. Erityisesti sen ylivoima on ollut erinomaista, joskin myös Ässien alivoima on liigan parhaimmistoa. Vähämaalinen vierasvoitto on todennäköisin lopputulos. Jatkoajalle venyminenkään ei yllättäisi.

Lyö Vetoa Liigasta Täällä!