Panokset kasvavat, kasvaako myös HIFK:n kriisi?


Jääkiekon SM-liigassa pusketaan parasta aikaa runkosarjan loppusuoralla. Ja mikä hienointa, kaikki mahdolliset vaihtoehdot runkosarjan paremmuusjärjestyksestä ovat vielä täysin auki. Kuka vie runkosarjan? Mitkä joukkueet saavat kotiedun pudotuspeleihin? Entä miten käy säälipleijareissa? Tämän illan kierros raottaa vastauksia peittelevää esirippua taas jonkin verran.

Torstai-illan kierroksella pelataan kaikkiaan viisi peliä. Jokaisessa viidessä ottelussa riittää myös panosta. Unibet puristi illan kierroksesta ottelukohtaiset ennakkopohdinnat, joista selviää muun muassa se, mihin illan otteluista kohdistuukaan se suurin mielenkiinto.

HPK – Blues

Espoolaisten pelillisessä ilmeessä ei ole viime aikoina juuri hymyä näkynyt. Blues hävisi viimeksi eilen kotonaan Jokereille eikä Hämeenlinnastakaan kannata odottaa liikoja. Bluesilla on edelleen mahdollisuus kiivetä säälipleijareihin, mutta pelillisesti pyyhe on heitetty jo kehään. HPK:lla panoksena on puolestaan kuuden joukkoon kiipeäminen. Kova kotijoukkue möyhentää tänään aneemiset espoolaiset.

KalPa – JYP

Keski-Suomen herruudesta pelattaessa on leikki kaukana. Jyväskyläläiset polkevat sarjassa tällä hetkellä toisena, mutta Kuopion ylpeys vaanii vain pisteen päässä – viidentenä. Lähtökohdat herkulliseen kiekkoiltaan ovat olemassa, mutta maalijuhlaa on turha odotella. Vastassa on nimittäin SM-liigan kaksi vähiten maaleja päästänyttä ryhmää. Jatkoajalle päätyminen ei yllättäisi ketään.

Pelicans – Lukko

Lahti pukeutuu kuulemma edelleen turkoosiin, mutta Pelicansin pelaajat saavat kulkea parin viikon päästä rantashortseissa, mikäliKai Suikkasen ryhmä ei veny ihmeeseen. Tuo ihme olisi Pelicansin pääseminen kymmenen parhaan joukkoon ja se vaatii paitsi voittoputkea lahtelaisilta, mutta myös SaiPan ja HIFK:n konttaamista. Lukko on vienyt joukkueiden kaikki keskinäiset pelit tällä kaudella. Ja niin vie tänäänkin.

Tappara – Kärpät

Kaksi joukkuetta tasapisteissä, kummallakin 52 peliä pelattuna ja kaikki mahdollisuudet omissa käsissä. Lähtökohdat Tapparan ja Kärppien tapaamiseen ovat tasaistakin tasaisemmat. Kummankin joukkueen peli on ollut viime viikkoina hyvässä kuosissa, joten edessä on takuuvarmasti pienten marginaalien peli.  Tappara kantaa kevyet ennakkosuosikin paineet, mutta mikään pomminvarma kotivoitto tämä ottelu ei todellakaan ole.

TPS – HIFK

Tässä se tulee! SM-liigan torstain kierroksen ylivoimaisesti mielenkiintoisin ottelu. Ai, miksikö? No esimerkiksi siksi, että HIFK on edelleen ilman vierasvoittoa päävalmentaja Raimo Summasen alaisuudessa. Punapaidat ovat myös hävinneet kolme edellistä peliään. Neljäs tappio putkeen ja pohdinnat HIFK:n kauden päättymisestä hyvissä ajoin keväällä heräävät entistä voimakkaammin henkiin. HIFK:lla on tänään pakkovoiton paikka. Muita vaihtoehtoja ei ole olemassa.