Risto Dufva uskoo valmentajalegendan viisauteen


SM-liigan pronssiottelun mielekkyys jakaa joka kevät kiekkoväen mielipiteet. On niitä, joiden mielestä pronssipelin pelaamisessa ei ole mitään järkeä, mutta löytyypä niitäkin, jotka osaavat antaa mitalille arvoa. Rauman Lukon päävalmentaja Risto Dufva kuuluu jälkimmäiseen ryhmään.

Dufva ohjeistaa Lukon tämän illan pronssiotteluun Jyväskylän JYPiä vastaan. Kummankin joukkueen eväät loppuivat totaalisesti välierissä: Ässät pehmitti jyväskyläläiset ja Lukon potku loppui Tapparaa vastaan.

– Tässä vaiheessa on melko lailla turhaa tuijotella menneisiin tuloksiin. Kyllä se tahtoo vähän urheilussa olla niin, että parempi joukkue lopulta aina voittaa, miettii Dufva pronssipelin alla.

Lukon toimiston palkintokaapista löytyy kaikkiaan viisi SM-pronssia. Edellisen kerran raumalaiset kairasivat pronssia kaudella 2010-2011.

– Kyllä se pronssimitali meitä kiinnostaa ihan tositarkoituksella. Raumalainen jääkiekkoilu nosti tällä kaudella profiiliaan joka tapauksessa, mutta mitali on aina mitali.

Millaisella ideologialla aiot myydä pronssimitalin voittamisen merkityksen joukkueellesi?

– Valmentajalegenda Kalevi Numminen sanoi aikoinaan kultaisella 70-luvulla, että kolmanneksi sijoittunut joukkue saa aina automaattisesti palkinnoksi pronssisen mitalin. Tällä ajatuksella me lähdemme hakemaan omaamme Jyväskylästä.

Lyö vetoa SM-liigan pronssiottelusta ja finaaleista täällä!