SM-liiga: finalistit selvillä jo lauantai-iltana?


Monien pettymykseksi täyssatakuntalainen finaali näyttää kuitenkin jäävän haaveeksi. Ässät on todennäköinen finalisti, sillä se johtaa JYPiä otteluvoiton 3-0. Lukon finaalipaikkaan on kuitenkin vaikea uskoa, sillä se on puhtain 0-3-numeroin tappiolla omassa sarjassaan Tapparaa vastaan.

Lukko 3,05, tasapeli 3,80, Tappara 2,10

Tappara vei perjantain kolmannen ottelun Tampereella nimiinsä numeroin 3-0. Lopputulos ja pelattu nollapeli kertovat olennaisen: Lukon ratkaisijarintama on lopulta kapea, eikä edes huippusentteri Justin Azevedo raahaa Lukkoa yksin finaaliin kahden sarjan läpi. Lukko loi perjantaina tosiasiassa hyvin vähän maalintekopaikkoja. Yrityksestä Lukkoa ei voi moittia, mutta Tappara pelaa raumalaisten aseet tällä hetkellä pois. Lisäksi Tapparan riveistä on löytynyt uusia ratkaisijoita, kun Chris Connolly ja Aleksander Barkov loukkaantuivat. Perjantaina kaksi ja puoli kuukautta katsomossa istunut Sami Venäläinen teki tärkeän 2-0-maalin. Tappara myös puolustaa hyvin tiiviisti, eikä Lukko ole löytänyt aseita siihen, etenkin kun joukkueella on vain yksi todellinen ratkaisijaketju. Tappara jatkaa samalla kokoonpanolla kuin perjantaina. Tappara nostaa Arttu Ilomäen Eetu Kosken tilalle, mutta se ei tee isoa eroa suuntaan eikä toiseen.

Arvio: Tappara voittaa lauantaina ja menee finaaliin voitoin 4-0.

Ässät 1,75, tasapeli 4,15, JYP 3,85

Etukäteen erittäin tasaiseksi povattu välieräsarja on yllättäen tilanteessa, jossa Ässät on vienyt kaikki kolme ottelua ja voi varmistaa finaalipaikan lauantaina. Kaksi ensimmäistä ottelua olivatkin tasaisia, mutta Ässät vei niukat voitot. Perjantain ottelu Jyväskylässä eteni puolestaan JYPin komennossa, mutta siitä huolimatta Ässät iski taululle sarjan suurimmat 4-1-voittolukemat. Lauantain ottelussa hurmoksessa pelaava Ässät saa tuekseen aivan yhtä hurmioituneen kotiyleisönsä. Isonmäen hallissa tulee varmasti olevan huumaava tunnelma, mikä jo itsessään tekee JYPin tilanteesta hankalan. Kunhan porilaisten tunne pysyy kurissa, se on lähellä finaalipaikkaa lauantaina. Pelillisesti Ässät on nimittäin ollut JYPiä niukasti, mutta juuri riittävästi edellä.

Arvio: Ässät on neljännen ottelun suosikki. Jos ottelu ratkeaa ajoissa, lukemat voivat lopulta revetä suuriksi, mutta mikäli ottelu pysyy pitkään tasaisena, ratkaisun hakeminen jatkoajalta ei olisi yllätys.