SM-liiga: Jokerit isännöi kovavireistä Tapparaa


Vaikean lähdön kauteen saanut Tappara on parantamassa. Tamperelaiset ovat voittaneet viidestä viime ottelustaan neljä ja nousseet sarjataulukossa seitsemänneksi. Positiivista on myös se, että ratkaisijoita on alkanut löytyä myös Ville Niemisen, Aleksander Barkovin ja Henrik Haapalan takaa. Esimerkiksi Jannik Hansen ja Jarno Koskiranta ovat osuneet viime aikoina tolppien väliin aiempaa useammin. Syytä onkin, sillä kuumesairas Barkov huilasi keskiviikon Kärpät-ottelun. Nuorisotähden pelaaminen on tänäänkin epävarmaa. Haapalan edellisestä tehopisteestä on puolestaan aikaa jo kuukausi. Jannik Hansenin maalikerroin on 3,50, Antti Erkinjuntin osumakerroin on houkutteleva 4,20.

Jokerit on myös melko hyvässä vireessä, vaikka joukkueen loukkaantumislista on karmea. Sivussa ovat esimerkiksi Filppulan veljekset, Nichlas Hardt sekä Ossi Väänänen - eikä lista jää tähän. Joukkueen pelisysteemi on kuitenkin iskostunut pelaajien tajuntaan niin hyvin, että Jokerit napsii pisteitä silti. Myös Jokereiden ratkaisijarintama on ilahduttavasti leventynyt. Viime otteluissa pisteitä on tullut mukavasti esimerkiksi duunari Juhani Tyrväiselle (sunnuntain Blues-ottelussa 2+1). Pienikokoinen Steve Moses (maalikerroin 3,30) on myös ollut kovassa tuloskunnossa viime aikoina.

Jokerit on hävinnyt kotihallissaan koko kaudella vain kaksi ottelua. Tällä saldolla se on liigan paras kotijoukkue. Jokerit on tänäänkin suosikki (voittokerroin 1,75), mutta Tapparan kerroin 3,70 on lähtökohtiin nähden ylikerroin, johon kannattaa tarttua. Jokereiden ottelut ovat runsasmaalisia, joten yli 5,5 maalia voi harkita kylkiäiseksi kertoimella 2,20 - olkoonkin, että Tapparan otteluissa raja ei viime aikoina ole ylittynyt.