SM-liiga: Joko Ässät taipuu?


Jääkiekon SM-liigan torstaiehtooseen mahtuu viiden ottelun kierros. Ensisilmäyksellä illan peleistä nousee esille kaksi kysymystä ylitse muiden: Lyökö KalPa lopullisen sinetin Pelicansin ennenaikaiselle kesälomalle ja jatkuuko Porin Ässien käsittämättömän maaginen voittoputki kotipelissä JYPiä vastaan? Unibet uskoo, että Ässät hoitaa JYPin ja antaa kotivoitolle kertoimen 2,00. JYPin vierasvoitosta irtoaa kerroin 3,05.

Lukko – Ilves

Peli, joka Lukon on pakko voittaa kahdesta syystä: a) sarjapisteiden ja b) yleisen uskottavuuden takia. Raumalaisten menneet viikot ovat olleet keikkumista tuskan ja surkeuden välimaastossa. Tästä kiusallisimpana esimerkkinä joukkueen kapteenin, Otto Honkaheimon, viimeaikaiset otteet. Honkaheimo on tällä hetkellä Lukon alakerran ylivoimaisesti heikoin lenkki, isosta C-kirjaimesta huolimatta. Kotivoitto joka tapauksessa.

Pelicans – KalPa

Pelicansin on pakko voittaa ja nimenomaan varsinaisella peliajalla. Vain kolme pistettä säilyttää lahtelaisten seitinohuen sauman säälipleijareihin. Tilastojen mukaan joukkueiden 19 edellistä peliä on päättynyt varsinaisella peliajalla, joten toivo elää. Joko niukka kotivoitto tai runsasmaalinen vierasvoitto, siinä illan ennusmerkit.

Tappara – SaiPa

Onnea, Lappeenranta! SaiPa on puskemassa vihdoin ja viimein pudotuspeleihin. Vain ihme tiputtaa Lappeen ylpeyden ulos kymmenen parhaan joukosta. Tappara on kuitenkin vienyt neljä joukkueiden edellistä kohtaamista Hakametsässä, joten tässäkin illassa tuoksuvat kotivoiton elementit. Tappara on tällä hetkellä liian hyvä joukkue SaiPalle, kuten monelle muullekin.

TPS-HPK

Turussa valmistellaan jo HK-areenan jään sulattamista kesäkuntoon, mutta paketoidaan nyt ensin tuo runkosarja. Kotijoukkueella panoksena on vain hien ja puhtaan omatunnon hakeminen, kun taas puolestaan HPK:llä on pelissä kaikki mahdollinen säälipleijarien ja kotiedun välillä. HPK-luotsi Ari-Pekka Selin valitteli edellisen ottelun jälkeen, että kaikkia hämeenlinnalaisryhmän pelaajia ei meinaa kiinnostaa. Tänään on kuitenkin pakko kiinnostaa.

Ässät – JYP

Illan kirkkain tähtisäde sykkii Porissa. Eikä tässä yhteydessä nyt tarkoiteta hitsauspillin kipinöitä. Kärkipeli, isot panokset, Ässien voittoputki, Antti Raannan maalivahtipeli, Eric Perrinin pistekunto. Niin paljon ihasteltavaa, niin paljon katseltavaa. Tätä kaikkea on Porissa tänään tarjolla. Joskushan Ässienkin on hävittävä, olisiko se päivä tänään?