SM-liiga: JYP liian vahva Bluesille


SM-liigassa pelataan lauantaina täysi seitsemän ottelun kierros. 11 parhaan joukkueen joukossa lähes minkä tahansa ryhmän sijoitus voi muuttua millä tahansa kierroksella, joten edessä on jännittävä loppuhuipennus.

JYP haki eilen Lahdesta 4-1-voiton Pelicansista. Voitto oli jyväskyläläisille jo neljäs viiteen viime otteluun. Nousukiito on nostanut JYPin sarjakolmoseksi ja hyviin asetelmiin pudotuspelejä ajatellen. Illan vastustaja Blues on puolestaan aivan eri tilanteessa. Se potki viikolla pois päävalmentajansa Lauri Marjamäen, mutta se ei tahtia parantanut. Perjantaina Blues jäi kotonaan nollille Tapparaa vastaan. Pudotuspelipaikka on karannut jo viiden pisteen päähän, minkä lisäksi Blues on pelannut yhden ottelun edellä olevaa SaiPaa enemmän. Tällä hetkellä mikään ei puolla espoolaisia vaikeassa vierasottelussa: vedot JYPin kautta.

Tappara palasi voittojen tielle Espoossa hyvän, vaikkakaan ei loisteliaan peliesityksen päätteeksi. Kirvesrintojen voittolukemat olivat 3-0. Joukkue on noussut odotetusti kärjen kyytiin ja on nyt viidentenä taistelemassa kotiedusta pudotuspeleihin. Illan vierailija Pelicansilla oli hyvä jakso, mutta peli ei ole pysynyt huipputasolla. Pudotuspeliviivaan on matkaa 11 pistettä. Ero taitaa olla liian iso kurottavaksi, joten panoksen hupeneminen saattaa syödä myös peliesityksiä. Tappara on kotonaan Hakametsässä vahvoilla.

Tapparan kanssa tasapisteissä on Kärpät, joka voittaa tänään, kunhan asenne on ammattimainen eikä joukkue lepsuile sarjajumbo Ilvestä vastaan. Ilves ei voi lyödä touhua läskiksi, sillä sen on oltava kunnossa liigakarsinnoissa, mutta vierasottelussa kärkiryhmiin kuuluvaa Kärppiä vastaan tamperelaisille on vaikea antaa mitään palaa. 1,30 ei ole kummoinen kerroin Kärppien voitolle, mutta se saadaan kohenemaan tasoitusvedoilla. Ilvekselle tarjotaan jopa kolmen maalin etumatkaa. Kerroin Kärppien voitolle on 2,25, kun ottelun alkutilanteeksi rukataan 0-2.

Päivän veto: JYP voittaa Bluesin, 1,77.

Lyö vetoa SM-liigasta täällä!