SM-liiga lauantaina: back-to-back-viikonlopun päätös


Perjantain tuloksiin ei sovi luottaa sokeasti - revansseja on odotettavissa.

Lukko 1,62, tasapeli 4,65, TPS 4,20

Eilen Turussa TPS voitti tasaisen ottelun päätteeksi 4-2. Lukko menetti 2-0-johdon hävitessään päätöserän 0-3. Lauantaiksi puntteja tasoittaa myös se, että Lukon ykkössentteri Justin Azevedon headhunt-yritys Marko Anttilaan tuotti kanadalaiselle pelikiellon ainakin täksi päiväksi - tilanne menee kurinpitokäsittelyyn. Joukkueiden välille saattoi jäädä eilen jännitteitä, joten ottelusta voi tulla kuuma. TPS:ltä puuttuvat pitkäaikaispotilaat Markus Palmroth ja Timo Salo. NHL-apu Lauri Korpikoski toipuu käsivammasta vasta ensi viikoksi ja Rasmus Ristolainen on kuumeessa. Lähtökohdat ovat tasaiset, mutta TPS:n otteluruuha - neljä ottelua viiteen päivään - painaa varmasti ja kallistaa vaakakuppia isännille. Lukon voittokerroin ei tosin ole häävi. Tasapeli 60 minuutin jälkeen ei myöskään ole mahdottomuus. Sivuvedoksi TPS:n Brian Willsien maali (3,00).

HIFK 2,05, tasapeli 4,35, Kärpät 2,85

Kärpät oli Oulussa vahvempi maalein 4-1. Leikki ratkesi käytännössä jo avauserässä. Täytyy kuitenkin muistaa, että Kärppien ohella myös IFK on kova kotijoukkue - ja se sisuuntuu varmasti eilisen anemian jälkeen. NHL-avut, Kärppien Kyle Turris ja IFK:n Stephane Robidas debytoivat eilen. IFK tulee kotihallissaan kovalla asenteella ja revanssimielellä ja kotikerroin kelpaakin peleihin, vaikka tästäkin ottelusta sopii odottaa eilistä tasaisempaa. HIFK:n johtoasema ensimmäisen erän jälkeen (2,50) on myös hyvä poiminta.

HPK 2,35, tasapeli 4,20, Blues 2,45

Eilen Blues voitti kotihallissaan 6-3. Ottelu ratkesi toisen erän lopussa Bluesin kolmeen pikamaaliin.  HPK:lle tappio oli jo kolmas peräkkäinen, eikä pisteitä tule eilisen kaltaisella esityksellä tänäänkään. HPK menetti perjantaina Antti Aarnion sairastuvalle ja tärkeä puolustaja Dan Spang sovittaa edelleen pelikieltoaan. Eilen HPK ei saanut organisoituja hyökkäyksiä aikaiseksi ja puolustuspelaaminenkin petti. Pelkkä into ei korvaa pelillisiä puutteita kotihallissa. Bluesin vieraskerroin on houkutteleva.

JYP 1,35, tasapeli 5,50, Ilves 6,75

Kerroinasettelu kertoo olennaisen: Ilves oli eilen kotonaankin täysin aseeton ja JYP haki 3-0-voiton. Tamperelaiset eivät päävalmentaja Raimo Helmisen mielestä luoneet yhtään kunnon maalintekopaikkaa. Kiekonmenetyksiäkin tuli aivan liikaa. JYP ei myöskään ollut mitenkään erinomainen, mutta heikolla materiaalilla operoivaa Ilvestä vastaan voiton ei pitäisi olla ongelma. JYPin harvinainen kahden peräkkäisen kotipelin tappioputki katkeaa tänään. Tasoituksellakin (0-1) JYPin kerroin on vain 1,64, mutta parempaakaan ei ole tarjolla. Tulosvedosta kannattaa kyttäillä melko vähämaalisia kotivoittoja. Ilves saattaa jäädä taas nollille.

SaiPa 2,95, tasapeli 4,30, KalPa 2,00

Perjantain ottelu Kuopiossa oli tiukka vääntö, jonka KalPa käänsi itselleen rankkareilla 2-1. Loistavasti kauden aloittaneelle SaiPalle tappio oli jo kuudes peräkkäinen. Samalla tuore työsulkuapu Cory Emmertonin nimi siirtyi jo ennestään surkuhupaisan pituiselle sairaslistalle. Halvalla KalPa ei pisteitä hae, mutta nykytilanteessa se on vieraissakin suosikki.

Tappara 2,00, tasapeli 4,30, Ässät 2,95

Eilinen ottelu Porissa oli tasainen. Ässät käänsi tiukan kamppailun ratkaisuhetkillä 4-2-voitokseen. Tapparalla oli vaikeuksia viimeistelyssä ja ylivoimapelissä. Ottelussa oli paljon tunnetta, mikä saattaa siirtyä tähän päivään. Ässien Tuomas Pihlman lensi naurettavan helposti ulos, mikä voi myös näkyä tavalla tai toisella tänään. Ottelun ennakkoasetelma on tasainen, mikä tekee tasurikertoimesta 4,30 mielenkiintoisen.

Pelicans 2,75, tasapeli 4,40, Jokerit 2,08

Helsingissä Pelicans johti kahdesti ja nousi päätöserän loppuhetkillä tasoihin, mutta Jokerit voitti rankkareilla 4-3. Ratkaisumaalin ampui Steve Moses, joka muodostaa Erik Karlssonin sekä Filppulan veljesten kanssa todellisen tehokvartetin. Jokerit menetti tärkeän nelossentteri Henri Heinon viikoiksi sairastuvalle, mutta helsinkiläisjoukkue ei yhtä miestä kaipaa. Pelicansin maalissa debytoi NHL-apu Antti Niemi, joka pelasi ihan kelvollisesti. Pelicans oli joukkuepelissä perjantaina jopa parempi, mutta Jokerit vääntää pisteitä väkisin. Tasapeli on taas lähellä. Vetoihin kannattaa harkita Jokereiden tehopelaajien maaleja: kertoimet Filppulan veljeksille 2,65, Karlssonille 2,70 ja erityisen houkuttelevalle Mosesille 3,00.