SM-liiga lauantaina: Erik Karlsson debytoi


Jokerit 1,52, tasapeli 5,10, HPK 4,60

Jokereiden riveissä debyyttinsä tekee koko NHL:n parhaimmistoon kuuluva Erik Karlsson, joka on alati vaarallinen erityisesti hyökkäyspäässä. Jokereiden viikko on alkanut niukalla SaiPa-tappiolla ja rankkarivoitolla Ilveksestä, mutta lauantai-illan kotiottelusta on lupa odottaa kiihkeää. Edelliseen viikonloppukotiotteluunsa TPS:ää vastaan Jokerit tuli aivan hurmiossa ja ratkaisi ottelun avauserässä. HPK voitti TPS:n torstaina aivan pystyyn, mutta Helsingissä Kerholla on perinteisesti ollut vaikeaa. Se on myös tänään selkeä altavastaaja. Jokereiden kotikerroin on pelattavuuden rajoilla. Siksi kannattaakin harkita, onko Jokereiden voiton puoltaminen tasoitusvedolla (0-1) kannattavampaa: kerroin 1,90.

KalPa 1,95, tasapeli 4,25, Pelicans 3,10

Joukkueet ovat melko tasaiset. KalPa on parhaimmillaan hyvä, mutta pelin taso voi illasta riippuen olla aivan mitä sattuu. Pelicans katkaisi tappioputkensa vakuuttavasti torstaina Tapparaa vastaan. Torstaina Pelicans teki kuusi osumaa, mutta lahtelaisilla on aiemmin ollut ongelmia hyökkäyspelinsä kanssa. Siitä huolimatta Pelicans on kokonaisuutena hiukan isäntiä vakuuttavampi. Ottelu on kuitenkin niin ympäripyöreä, että tasapelikerroin houkuttelee. Tuplamahdollisuusvedossa X2 antaa kertoimen 1,44.

Lukko 2,30, tasapeli 4,20, Blues 2,50

Lukon kauden alku on ollut aivan katastrofaalinen, Blues taas on kovassa lennossa. Isännät ovat hävinneet kaikki kuusi otteluaan ja tehneet vain kolme osumaa tasakentällisin. Lukon puolustuskin vuotaa. Työteliäs ja myös tehokas Blues on saanut pisteitä kauden jokaisesta ottelusta. Kaikki vastustajat ovat lisäksi olleet joko materiaaliltaan tai peliesityksiltään sarjan kärkipäätä. Vieraskerroin on kierroksen paras poiminta. Rohkea ottaa siitä kiinni vieläpä tasoituksella (1-0), jolloin Bluesin kertoimeksi tulee 3,60. Bluesin yhden maalin voiton kerroin 6,60 on myös houkutteleva.

TPS 2,75, tasapeli 4,30, HIFK 2,10

TPS romahti torstaina HPK:ta vastaan. Hyökkäyspeli oli organisoimatonta ja todella tehotonta, omassa päässä nähtiin taas hirveä määrä virheitä. HIFK on tehnyt tällä kaudella kahdesti kuusi ja kerran seitsemän maalia ottelussa, joten ellei TPS:n puolustus tiivisty, se on tuhon tiellä. Turkulaisten tilanne alkaa olla vakava. Vuotavaa puolustusta saapui tilkitsemään NHL-apu Kris Russell, lisäksi Pekka Virta on muokannut isäntien ketjut uuteen uskoon. HIFK:n riveissä puolestaan debytoivat työsulkupelaajat Patrick O'Sullivan ja Sean Bergenheim. HIFK on vieraissakin suosikki, tällä kertaa myös kerroinasettelussa. Vieraskerroin 2,10 on täysin pelikelpoinen.