SM-liiga perjantaina: Jokerit pääsee kotiin


SM-liigassa pelataan perjantaina kolmen ottelun kierros. Kuudesta joukkueesta ainakin neljällä on kosolti petrattavaa.

Jokerit 1,75, tasapeli 4,45, TPS 3,65

Jokerit pääsee vasta nyt kotihalliinsa Hartwall Areenalle. Vastaan tulee TPS joka sai keskiviikkona voittotilinsä auki, vaikkakin vasta jatkoajalla JYPiä vastaan. Tärkeä laituri Ville Vahalahti on edelleen sivussa, mutta Brian Willsie esiintyi erinomaisesti liigadebyytissään keskiviikkona ja Corey Locke on JYP-ottelun perusteella löytämässä pelivireensä. TPS pudotti torstaina todellisen uutispommin erottamalla toimitusjohtaja Kari Hietarinnan, mutta kentällä se tuskin näkyy.

Ilman päävalmentaja Tomi Lämsää pelaava Jokerit on hävinnyt huonoilla esityksillä HIFK:lle ja KalPalle. Joukkue on edelleen rosteriltaan liigan paras, mutta myös paineet ovat kovat. Voitoton putki ei voi jatkua pitkään. Jos Jokerit ei syty hienon kotiyleisönsä edessä, niin milloin se syttyy? Jokereiden voittokerroin 1,75 on pelattavuuden rajoilla.

Parempia kertoimia voi hakea over-markkinoilta. TPS:n ottelut ovat usein vähämaalisia, mutta viime kaudella kaikissa joukkueiden keskinäisissä otteluissa nähtiin vähintään neljä osumaa. Jokerit voitti kolme ottelua, TPS yhden jatkoajalla. Keskiviikon perusteella TPS:kin on löytämässä aiempaa enemmän tehoja. Yli 5,5 maalin kerroin on 2,30.

JYP 1,85, tasapeli 4,30, Lukko 3,35

Lukko on tehnyt kahdessa ottelussaan vasta yhden maalin, joka riitti tiistaina HPK:ta vastaan vain yhteen pisteeseen. On vaikea nähdä tahdin muuttuvan Jyväskylässä, sillä JYP puolustaa erinomaisesti ja hallitsee omaa maalinedustaansa. Samanaikaisesti Lukon on oltava varuillaan JYPin hyökkäysvoimaa vastaan. Erityisesti kakkosketju Petr Hubacek-Eric Perrin-Ramzi Abid on vaarallinen. JYPin kotikerroin 1,85 kelpaa ilman muuta peleihin. Myös JYPin voitto yhden maalin tasoituksella on pelikelpoinen kertoimella 2,45. Lukko ei ole huono joukkue, mutta Jyväskylä on vaikea paikka kurssin kääntämiseen.

Maaleilla Hippoksella ei välttämättä mässäillä: alle 4,5 maalin kerroin on 1,98.

Pelicans 2,10, tasapeli 4,30, HIFK 2,75

Kummankin joukkueen kausi on alkanut takkuisesti. Pelicans tekee paljon maaleja, mutta päästää niitä vielä enemmän: maaliero kolmesta ottelusta 12-13. Tiistaina lahtelaiset pelasivat huonosti ja hävisivät materiaaliltaan ylivoimaisesti heikommalle Ilvekselle. Maalissa Jere Myllyniemi on päästänyt kahdessa pelaamassaan ottelussa 10 osumaa, Joonas Kuusela piti SaiPan kolmessa maalissa. Tarkista maalivahtivalinta ennen pelipäätöstä.

HIFK voitti avauskierroksella Jokerit 7-3, mutta hävisi sen jälkeen Bluesille 0-2. Tiistain 2-6-kotitappio SaiPalle oli ala-arvoisen häpeällinen. Joukkue haluaa varmasti pestä kasvonsa. NHL-apu Lennart Petrellin pelaaminen on vielä epävarmaa.

Ottelu on lähtökohdiltaan tasainen ja kerroinasettelu on kohdallaan. Kumman tahansa joukkueen siinä missä tasapelin tukeminen on perusteltua. Molemmat joukkueet ovat pelanneet runsasmaalisia otteluita, joten katse siirtyy over-markkinoille: yli 5,5 maalin (kerroin 1,90) ylittymisen ei pitäisi olla ongelma. Seikkailunhaluisille pelaajille on tarjolla myös yli 6,5 maalia kertoimella 2,85.