SM-liiga tiistaina: Tappara yllättää Lukon Raumalla


Sekä Lukko että Tappara palasivat maajoukkuetauolta hieman kompastellen. Lukko hävisi kaksi ensimmäistä tauon jälkeistä otteluaan ennen kuin se kukisti TPS:n lauantaina kotihallissa puhtaasti 5-2. Tappara voitti perjantaina vieraissa heikon Bluesin, mutta hävisi lauantaina rankkareilla Pelicansille kotonaan. Kumpikaan ei voi siis olla tyytyväinen otteisiinsa, vaikka Lukon lauantainen esitys olikin hyvä.

Tiistain ottelun lähtökohdat ovat hyvin tasaiset. Tappara pääsee kuitenkin otteluun terveenä, Lukolla on pari poissaoloa. Niillä saattaa olla tasaisessa ottelussa yllättävän suuri merkitys. Kokeillaan Tapparan voittoa kertoimella 2,35.

Ilvestä vastaan lyöminen lähes joka kotiottelussa on osoittautunut kelpo taktiikaksi, vaikkei sekään aivan sataprosenttisella teholla toimi. Ässät on voittanut seitsemän peliä peräkkäin ja noussut jo säälipleijareiden kotietuun oikeuttaville sijoille. Tämäkään putki ei toki kestä ikuisuuksia, mutta tuskin se selkeän sarjajumbon vieraanakaan katkeaa. Ässät saa pelin kertoimella 1,67.

HIFK:n peli saattaa olla vieraissa mitä tahansa, mutta kotona sujuu. Joukkue onkin varmasti tyytyväinen, että se saa kohdata tänään Pelicansin kotonaan. Punanutut ovat ottaneet neljästä edellisestä kotiottelustaan täydet pinnat. Pelicansin pudotuspelihaaveet taitavat olla teoreettiset, vaikka joukkueen taistelu onkin ihailtavaa. IFK on kuitenkin voittanut kaikki tämän kauden keskinäiset kamppailut ja kuten todettua, se on kotonaan vahvoilla. Kotivoiton kerroin on 1,75.

Päivän veto: Tappara voittaa Lukon, kerroin 2,35.