SM-liiga torstaina: Helsingin derby kohokohtana


SM-liigassa pelataan torstaina neljä ottelua, joista suurimman huomion vie HIFK:n ja Jokereiden kohtaaminen Helsingin jäähallissa. Harjoituskauden kohuottelu on edelleenkin jatkuvasti pinnalla ennen derbyjä, mutta kenties juuri sen kohtaamisen takia runkosarjan paikallisottelut on pelattu rauhallisissa tunnelmissa. Avauskierroksella HIFK voitti 7-3, kauden toisen derbyn vei Jokerit maalein 4-2.

Vedonlyöntiin hyvä lähtökohta löytyy over-vedoista. 5,5 osuman raja on ylittynyt kummassakin derbyssä tällä kaudella. Jokereiden viimeistely on tökkinyt viime aikoina, mutta loistavalla kertoimella 2,30 yli 5,5 maalia menee peleihin.

Voittaja on vaikea veikattava. Hyvät kertoimet tosin helpottavat valintaa: HIFK 2,50, tasapeli 4,20, Jokerit 2,30. Käytännössä mikä tahansa vaihtoehto kelpaisi peleihin, mutta jackpottia voi hakea tasoitusvetojen tasapeleistä eli jomman kumman joukkueen tasan yhden maalin voitoista. HIFK:n voitto Jokereiden yhden maalin tasoituksella (tasapeli 0-1-tasoitusvedossa) antaa kertoimen 6,85. Jokereiden tasan yhden maalin kerroin on 6,40.