SM-liiga torstaina: Kärpät vahvoilla Tampereella


Tiistain ykkösvihjeemme karahti kiville, kun Lukko yllättäen sisuuntui NHL-tanskalaistensa lähdöstä ja kaatoi vieraissa KalPan, joka lähti iltaan sarjan kovavireisimpänä ryhmänä.

Muutenkaan ilta ei ollut vihjeidemme kannalta tuottoisa. TPS ja Tappara hoitivat oman osuutensa, samoin Pelicans-HIFK jäi alle 5,5 maalin - tosin vähintäänkin kyseenalaisen tuomariratkaisun ansiosta.

Vihjeidemme vastaisesti Kärpät notkahti Porissa ja hävisi Ässille, mutta tänään luotamme jälleen oululaisiin. Vastassa on vieraskentällä Tampereen Ilves, joka otti Turussa rumasti kuokkaan TPS:ltä. Ilveksen puolustuspelin ongelmat tekivät näyttävän paluun, eikä joukkueen pelistä tahtonut tulla mitään juuri millään osa-alueella. TPS takoi taululle 6-2-lukemat, eikä turkulaisten tarvinnut esittää ottelussa kerrassaan mitään erikoista. Niin helposti Ilves-puolustus avautui.

Kummankin joukkueen luulisi sisuuntuvan tiistain esityksestään. Ennen kaikkea ottelussa puhuu kuitenkin materiaaliero. Ilves kyllä taistelee yleensä moitteettomasti, mutta joukkueen kalustolla ei vain ampaista kuuhun. Kärppien joukkue on laadultaan aivan eri luokkaa. Myöskään matkustaminen ei häiritse oululaisia, kun taustalla on tiistain ottelu Porissa. Välissä Kärpät ei käynyt Pohjois-Suomessa.

Kyytipojaksi voi harkita vetoa yli 5,5 maalin puolesta. Tiistaina raja ylittyi heittämällä kummankin joukkueen ottelussa, Kärpillä se ylittyi myös sitä edeltäneessä Jokerit-voitossa. Kerroin on maistuva 2,10.

Päivän pelivalinta: Kärpät voittaa vieraskentällä Ilveksen, 1,87.

SM-liigan torstain vihjeet:

Blues-HPK, kerroin 1,95
HIFK-KalPa, kerroin 2,60
JYP-Lukko, kerroin 1,80
Pelicans-Tappara, kerroin 2,15
SaiPa-Ässät: tasapeli, kerroin 4,20