SM-liiga torstaina: tarjolla useampikin hyvä kerroin


SM-liiga alkaa tänään neljällä ottelulla, joista osaan tarjotaan melko maistuvia kertoimia.

Jokereiden vierasvoitto HIFK:sta kertoimella 2,40 kuuluu ehdottomasti peleihin. Harjoitusotteluista ei saa vetää liikaa johtopäätöksiä, mutta Jokerit on niissä ollut valovuoden HIFK:ta edellä. Parin viikon takaisen kohuottelun jäljiltä joukkueita valmentavat Hannu Virta (Jokerit) ja Antti Pennanen (HIFK). Tälläkin osastolla voitto menee Jokereille, sillä joukkue on paremmin kasassa ja Virta kokenut valmentaja (vaikkei olekaan menestynyt päävalmentajana). Pennanen taas debytoi päävalmentajana SM-liigassa tilanteessa, jossa IFK:n peli on ollut tuskaista, joukkueen ympärillä on kohissut ja vastassa on paikallisvastustaja, jota vastaan seura on ollut rumasti alakynnessä viime aikoina. Ville Peltonen on pelikunnossa, mutta yksi mies ei kesää tee: rahat Jokereille.

Lahdessa Pelicans kohtaa Bluesin. Pelicans on kauden alla täysi mysteeri, sillä viime kevään hopeajoukkue on menettänyt kovia nimiä, joiden paikkaajat ovat kysymysmerkkejä. Blues on myös menettänyt laatupelaajia, mutta runko on pysynyt melko hyvin kasassa. Arto Laatikainen on hyvä vahvistus pakistoon ja Marco Rosa vaikuttaa hyvältä sentterihankinnalta. Arvioin ottelun lähtökohdat melko tasaiseksi. Bluesin vieraskerroin yhden maalin tasoituksella on 1,88, joka kelpaa peleihin. Kerroin suoralle vierasvoitolle on 3,30, mikä sekään ei ole huono vaihtoehto. Tasapelistä 60 minuutin jälkeen tarjotaan kerrointa 4,35.

Turussa TPS saa vieraakseen HPK:n, jota valmentaa viime kauden SaiPa-koutsi Ari-Pekka Selin. TPS:n kärkinimet ovat vakuuttavia: Ville Vahalahti pystyy takomaan 40-50 pistettä. AHL:ssäkin tähtiin kuulunut Corey Locke on huippuhankinta, joka on potentiaalinen pistepörssivoittaja. Tulitukea kaksikko saa Marko Anttilalta ja Pelicansista tulleelta Tero Koskirannalta. Brian Willsie huilaa avauskierrokset, mutta häneltäkin on lupa odottaa pisteitä. Kärki on kapea, mutta kovatasoinen. Joukkueen puolustus ei tosin täysin vakuuta.

HPK romahti viime kaudella sijalle 13. Paljon parempaa ei ole syytä odottaa nytkään, vaikka Ville Viitaluoma palasikin Ruotsista ja Tuomas Santavuori liittyi joukkueeseen Ässistä. Joukkueen nimilista ei kokonaisuudessaan ole häävi. Lisäksi joukkue ajaa sisään aiempaa kiekollisempaa pelitapaa, mikä on aina haastavaa ja vie oman aikansa. HPK saattaa olla hieman keskeneräinen, joten TPS:n kotikerroin 1,80 on pelaamisen arvoinen.

TPS:n pelityylin ongelma on ollut hyökkäyspelin ajautuminen kulmiin pois parhaalta maalintekosektorilta. Mikäli hyökkäyspeliä ei saada suoraviivaisemmaksi, maaliodotusarvo ottelussa jää alas. Kerroin sille, että ottelussa nähdään alle 4,5 maalia on pelikelpoinen 2,20. Mahdollinen vähämaalisuus nostaa myös tasapelin (kerroin 4,30) todennäköisyyttä.