SM-liiga: Turussa maali-iloittelua?


SM-liiga jatkuu torstaina viidellä ottelulla. Vedonlyöjälle ottelun ennakointi on jälleen kerran tutun tuskallista: sarja on äärimmäisen tasainen ja kuka tahansa voi voittaa kenet tahansa, joten oikean lopputuloksen veikkaaminen on aikamoista hiustenhalkomista.

Illan ylikerroin on SaiPalla, jonka vierasvoitto HIFK:sta antaa kertoimen 3,85. Shokkialustaan huolimatta IFK näytti tiistaisessa Tappara-vierasottelussaan piristyneensä valmentajanvaihdoksesta, mutta näin selkeää eroa HIFK:lla ja SaiPalla tuskin on - sitä paitsi kaksikosta SaiPa on sarjataulukossa pykälää IFK:ta ylempänä ottelun vähemmän pelanneena. SaiPa on tosin ollut todella alavireinen ja HIFK on joka tapauksessa ottelun suosikki, mutta ison kertoimen takia SaiPa saa pelin.

Päivän pelivalinnassa sivuutamme kuitenkin lopputulosveikkaukset. Turussa TPS ja Lukko kohtaavat kolmatta kertaa viikon sisään. Viime viikonloppuna joukkueet pelasivat tammikuun tasauksessa kaksi todella kummallista ottelua, jotka menivät jatkoajalle tilanteissa 4-4 ja 5-5. Perjantaina Raumalla Lukko voitti jatkoajalla 5-4, lauantaina Turussa TPS kuittasi tappionsa viemällä pelin rankkareilla maalein 6-5.

Molemmat joukkueet todennäköisesti tiivistävät puolustustaan melkoisesti, mutta uskomme silti ottelussa nähtävän yli 5,5 maalia. Raja on ylittynyt Lukon neljässä edellisessä ottelussa, joissa esimerkiksi Teemu Nurmi, Josef Straka (maalikerroin 3,80) ja Justin Azevedo (3,30) ovat olleet erinomaisessa vireessä. TPS puolestaan päästää paljon osumia, mutta turkulaisilla on esimerkiksi Brian Willsien (3,30, kuvassa) ja Marko Anttilan (3,80) myötä maalintekovoimaa. Tiistaina Blues nollasi TPS:n Espoossa, mutta kotihallissaan TPS tulee todennäköisesti onnistumaan maalinteossa.

Lisäksi TPS:n ja Lukon kaikissa keskinäisissä kohtaamisissa on tehty vähintään viisi maalia. Viidessä kamppailussa yli 5,5 maalin raja on ylitetty kolmesti. 2,35 on siis loistava kerroin over-vedolle.

Päivän pelivalinta: TPS-Lukko, yli 5,5 maalia, kerroin 2,35

SM-liigan torstain vihjeet:

HIFK-SaiPa (jatkoaika ja rangaistuslaukauskilpailu mukaanlukien), kerroin 2,95
Ilves-Tappara, kerroin 1,50
JYP-Ässät: alle 5,5 maalia, kerroin 1,52
KalPa-Jokerit: tasapeli, kerroin 4,10