SM-liigakarsinta käyntiin: "Ilveksellä kaikki mahdolliset paineet"


On taas se aika vuodesta, jolloin SM-liigan ovi on auki. Tai ainakin hieman raollaan. SM-liigakarsintaan joutunut Tampereen Ilves ja karsintaan Mestiksen mestarina päässyt Mikkelin Jukurit iskevät tänään yhteen ensimmäistä kertaa Hakametsässä. Unibet selvitti molempien joukkueiden päävalmentajien päällimmäiset karsintatunnelmat.

Liigapaikka on jaossa neljällä voitolla. Ilveksen karsintoihin luotsaava Tuomas Tuokkola tiedostaa tamperelaisten ympärillä olevat paineet, muttei anna niiden vaikuttaa - edes kommentointilinjaansa.

– Paineet kuuluvat urheiluun, joten turha niitä on tässä tilanteessa nostaa sen enempää esille. Me haluamme mielummin nauttia tästä tilanteesta, vaikkei karsintoihin joutumisessa sinällään olekaan mitään nautinnonaihetta, Tuokkola mietiskelee.

Ilveksen kausi SM-liigassa eteni surullisissa merkeissä. Tamperelaisten kohtalo liigakarsintoihin joutumisesta sinetöityi käytännössä jo jouluna.

– Olemme saaneet valmistautua karsintoihin niin henkisesti kuin fyysisestikin. Näen sen positiivisena asiana, mutta vain ja ainoastaan karsinnan näkökulmasta, painottaa kesken kauden Ilveksen ruoriin hypännyt Tuokkola.

Ilvestä pidetään lähtökohtaisesti liigakarsinnan ennakkosuosikkina. Peliyhtiö Unibet antaa Ilveksen liigapaikalle tällä hetkellä kertoimeksi 1,22. Jukurien liiganousu palauttaisi panokset takaisin kertoimella 3,85.

Onko sinulla muuten kirjattu sopimukseesi pykälä, jolla pääset irtautumaan Ilveksestä, jos lähtö Mestikseen tulee?

– Heh heh! En minä nyt lähde tuollaisia juttuja edes miettimään, kommentoinnista puhumattakaan. Minulla on vahva luotto ja usko siihen, että Ilves jatkaa SM-liigassa ensi kaudellakin.

Jatkaako, Jukurien päävalmentaja Jarno Pikkarainen?

– No, ainakin Ilveksellä on kaikki mahdolliset paineet tässä karsinnassa. Me lähdemme haastamaan ja voittamaan paineettomassa tilassa. Mielestäni se on aika loistava tilanne, Pikkarainen heittää.

Torstai-iltana Tampereelle matkannut Jukuri-lauma puskee Pikkaraisen mukaan nälkäisenä Hakametsän jäälle.

– Me emme ole missään nimessä puhaltaneet tätä kautta vielä ulos. Pelaajat tekivät Mestiksen mestaruuden jälkeen selväksi, että tehtävämme on yhä kesken. Ja sen tehtävän toteuttaminen käynnistyy tänään.

– Tiedämme tasan tarkkaan, miten Ilves pelaa. Sen faktan mukaan mennään eteenpäin ja otetaan miehistä mittaa, naulaa Pikkarainen.

Lyö vetoa liigakarsinnoista täällä!