SM-liigassa tammikuun tasaus


SM-liigassa pelataan kolmannen kerran tammikuun tasaus. Joulukuussa joukkueet sarjataulukon pohjalta lähtien valitsivat itselleen vastustajan kahteen otteluun, jotka pelataan tänään ja huomenna. Ohjelmassa on siis kaksi seitsemän ottelun kierrosta.

Koko liiga on tällä hetkellä erittäin tasainen ja tasoerot ovat äärimmäisen pienet. Siksi tämänkin sivuston vihjeet saattavat joko osua nappiin tai mennä aivan metsään. Myös tammikuun tasaus on aiempina vuosina ollut todella tasainen. Kahden vuoden aikana on pelattu 14 otteluparia, joista vain kahdessa jompikumpi joukkue on pystynyt ottamaan täydet kuusi pistettä. Vain kolme kertaa toinen joukkue on yleensäkään pystynyt voittamaan molemmat ottelut edes jatkoajan tai rankkareiden jälkeen.

Tämänkinvuotisia otteluita on hyvin vaikea ennustaa, sillä joukkueet valitsevat tasaukseen vastustajakseen yleensä joukkueen, joka on melko lähellä sarjataulukossa. Tänä vuonna otteluparit ovat HPK (sarjasijoitus 5.)-HIFK (7), Ilves (14)-Pelicans (13), JYP (8)-SaiPa (9), Jokerit (1)-Tappara (4), KalPa (2)-Kärpät (3), Lukko (6)-TPS (12) ja Ässät (11)-Blues (10).

Tälläkään kaudella harva, jos mikään ottelupari tulee päättymään toisen joukkueen kahteen kuuden pisteen voittoon. Lauantaina voittoon yltänee moni tämän illan häviäjä. Menneiden vuosien perusteella kotiedulla on kuitenkin jonkinlainen merkitys. Tammikuun tasausta on pelattu kahden vuoden aikana 28 ottelua, joista 19 on päättynyt kotivoittoon.

Perjantai-illan selvin suosikki on kuitenkin Lukko, joka on yltänyt pisteille kuudessa viime ottelussaan ja voittanut viidestä viime ottelustaan viisi. Vastassa on TPS, joka on puolestaan voittanut viidestä viime ottelustaan vain yhden. TPS oli suorastaan surkea tiistaina kotonaan Pelicansia vastaan ja tappio saattoi katkaista Tepsin pudotuspelisaumat. Nykyvireessään turkulaiset eivät tule yltämään lähellekään pleijareita.

Lukkoa vastaan TPS on vienyt tämän kauden keskinäiset kohtaamiset otteluin 2-1. Tämän vuoden ensimmäisessä ottelussa TPS yllätti varamiehisenä huonosti pelanneen Lukon Raumalla 4-1, vaikka Lukon riveissä vaikuttivat vielä NHL-avutkin. Lukko muistaa varmasti illan tapahtumat. Tällä kertaa kuntopuntarin ykkönen ei päästä TPS:ää hyppimään silmille.

Päivän pelivalinta: Lukko voittaa TPS:n, kerroin 1,78.

Lyö vetoa illan SM-liigakierroksesta täällä.