Tappara-hyökkääjä Erkinjuntti pelaa uransa parasta jääkiekkoa


Kun panokset kovenevat, nousevat myös oikeasti kovat pelaajat esiin. Tampereen Tappara on puskenut tämän kevään SM-liigan pudotuspeleissä leveällä materiaalilla, mutta tasaisen ryhmän seassa säihkyy myös helmiä. Laitahyökkääjä Antti Erkinjuntti on hyvä esimerkki sellaisesta. Peliyhtiö Unibet jututti Erkinjunttia juuri ennen Tapparan tiistaiaamun harjoituksia.

Avausvoitto finaaleista ei aiheuttanut muutosta Tapparan aamurutiineihin. Joukkueen kakkosvalmentaja Marko Ojanen nähtiin jo puoli kahdeksalta aamulla Hakametsässä valmistautumassa välipäivän askareisiin.

Jäälle Tapparan pelaajat astuivat tasan kello 11.

Samaisella Hakametsän jäällä tamperelaiset ottivat eilen ensimmäisen finaalivoittonsa Porin Ässistä.

– Pomput ratkaisevat välillä jääkiekossa, mutta mielestäni olimme myös juuri tuon verran Ässiä parempia, miettii Erkinjuntti avausfinaalin 2-1-kotivoittoa.

– Jos taas erittelee pelillisiä eroavaisuuksia meidän ja Ässien välillä, niin me pelaamme edelleen tiiviimmin viisikkona kuin he. Kun viisikko pysyy tiiviinä, niin vastustajalta otetaan paukkuja pois, Erkinjuntti analysoi.

26-vuotias rovaniemeläisen jääkiekkoilun kirkkain vientituote tietää mistä puhuu. Erkinjuntti oli voittamassa uransa ensimmäistä Suomen mestaruutta Turun Palloseuran paidassa kaudella 2009-2010.

– Kyllähän se niin on, että finaalit ovat kiekkoilijan parasta aikaa. Esimerkiksi Hakametsän tunnelma avausfinaalissa oli aivan loistava. Vaikea tässä on valittaa.

Valittamisen aihetta ei ole ollut muillakaan, mitä tulee Erkinjuntin pelilliseen ilmeeseen. ”Juntti” on puhjennut kukkaan päävalmentaja Jukka Rautakorven vaativien silmien alla.

– Vastuu täytyy aina ansaita ja sitä minä olen yrittänyt tehdä. Tuntuu hienolta, kun joukkueen pelitapa tukee myös omia vahvuuksiani pelaajana. Aina näin ei ole ollut, mutta nyt on, hyökkääjä miettii.

Erkinjuntti on leiponut tämän kevään pudotuspeleissä kymmeneen peliin tehot 2+5. Kaikesta näkee, että laituri on Tapparan yksi tärkeimmistä yksittäisistä pelaajista tällä hetkellä.

– Uskon ja tunnen pelaavani tällä hetkellä urani parasta jääkiekkoa. Siltä se tekeminen on myös tuolla jäällä maistunut.

Vaikka Erkinjuntin pelillinen ilme onkin kokenut kauden aikana suuren muutoksen, yhdestä asiasta hän ei tingi.

– Edelleen pitää saada vetää kahden tunnin päiväunet joka päivä. Se rutiini säilyy myös finaalien keskellä.

Lyö vetoa SM-liigan finaaleista täällä!