Tiki: "HIFK:lla kaikki mahdolliset paineet - Lukko Vehasen varassa"


SM-liigan pudotuspelit käynnistyvät tänään ns. säälipleijareilla. Otteluparit HIFK-SaiPa ja Kärpät-Lukko seulovat ne kaksi ryhmää, jotka jatkavat kauttaan varsinaisissa pudotuspeleissä. Ja kahdella voitollahan siihen kiekkosirkukseen selviää. Unibetin jääkiekkoasiantuntija Esa Tikkanen ei anna illan ottelupareille sääliä, vaikka kyseessä ovatkin säälipleijarit.

Seitsemän vuoden tauon jälkeen pudotuspeleihin puristanut SaiPa saapuu Helsinkiin intoa täynnä. Lappeen ylpeys pääsee iskemään Nordenskilöldinkadulla ilman paineita, sillä keltapaitojen kausi on pelastettu joka tapauksessa pudotuspelipaikan myötä.

- Tässä parissa HIFK:lla on kaikki mahdolliset paineet! Jos he alkavat täristä, niin se on hyvää yötä siinä tapauksessa ja SaiPa purjehtii jatkoon, analysoi Tikkanen.

HIFK:n ja SaiPan runkosarjakohtaamiset päättyivät voitoin 2-2.

- SaiPa on HIFK:lle hiton paha vastustaja. Lappeen pojat pistävät keskialuetta tukkoon ja siinä on HIFK:lla miettimistä. SaiPa on myös luisteluvoimaisempi joukkue kuin HIFK.

- Vastaavasti HIFK:lla on etunaan kokemus. Siellä on Kimmo KuhtaaToni Söderholmia ja kumppaneita. Kaiken järjen mukaan HIFK:n pitäisi mennä tästä parista jatkoon, mutta mistäs näitä tietää? En halua myöskään sanoa, etteikö SaiPa voisi yllättää, sillä kyllähän he voivat, Tiki pyörittelee korkean pudotuspelisykkeensä keskeltä.

Tiki syttyy tunnelmaan kuin juhannuskokko

Oulussa Kärpät isännöi Lukkoa. Kummankin joukkueen runkosarja eteni ja päättyi alle odotusten.

- Tämä on hei tasainen pari. Jotenkin tuntuu, että tässä väännetään kolme peliä ja vasta sen jälkeen saadaan ratkaisut, Tikkanen pohtii.

- Sinällään tilanne on kuitenkin yksinkertainen. Lukko on maalivahtinsa Petri Vehasen varassa ja vastaavasti Juha-Pekka Haatajajohtaa Kärppiä. Uskon, että sarja kulminoituu noihin kahteen kaveriin, tavalla tai toisella. Kärpillä on pieni etu Lukkoon verrattuna juurikin tuon hyökkäyskaluston laajuuden turvin.

Tikkanen karkaa melkein ajatuksissaan jo tilanteeseen, jossa HIFK selvittäisi SaiPan ja kohtaisi Jokerit puolivälierissä.

- Se sarja hiipii vahvasti mieleen, mutta koitetaan nyt pitää ajatus näissä säälipleijareissa. Kausi on kuitenkin saamassa loisteliaan huipennuksensa. Kyllä tässä vanha pelaajakin syttyy tunnelmaan kuin juhannuskokko.

Unibetin kertoimet