Tiki: HIFK:n vuoro jäädä Tapparan jalkoihin


Jääkiekon Liigassa pelataan tänään viiden ottelun kierros. Unibetin jääkiekkoasiantuntija Esa Tikkanen uskoo Tampereen Tapparan jatkavan vakuuttavaa kulkuaan Helsingin IFK:ta astaan.

- Porissa nähtiin Ässiä vastaan Tapparan rutiini. Taululla oli parhaimmillaan 3-1 Ässille, mutta niin ne kirvespaidat vaan nousi 3-5 –voittoon. Tähän kun lisätään HIFK:n paha loukkaantumistilanne, niin ei tässä ottelussa voi olla kuin yksi mahdollinen voittaja, Tiki ennakoi.

Joukkueiden edellinen kohtaaminen Helsingissä päättyi tamperelaisten 0-2 –vierasvoittoon. Tuleeko Tapparan voitto tänään vielä rumemmilla numeroilla?

- Uskon, että tulee. Olli Palola, liigan ykkösmaalitykki, iski Porissa kaksi, joista toinen komealla vanhanaikaisella. On siellä liekeissä muukin Tapparan jengi.

Entäs kierroksen muut ottelut; Jokerit-JYP, KalPa-SaiPa, TPS-Kärpät ja Pelicans-Lukko?

- Pelicans vastaan Lukko on kova peli. Pelicansilla hyvä putki ja matsi kotona Lahdessa, mutta toisaalta Lukko on myös yksi kovavireisimpiä jengejä tällä hetkellä. Risto Dufva on tehnyt Raumalla todella hyvää duunia vaikean syksyn jälkeen ja Lukko taistelee suorasta play off-paikasta tosissaan, Tiki arvioi.

- SaiPan ja Kärppien voitot tänään ei selittelyjä kaipaa. Eihän noihin matseihin voi muuta veikata. Jokerit-JYP sen sijaan vähän kinkkisempi. JYP pelannut hyvin nimenomaan vieraissa, mutta Jokerit haki tärkeän jatkoaikavoiton Ilveksestä hyvin levätyn viikon jälkeen. Kyllä mä tänään Jokereihin tässä luotan.

Tikin valinnat illan Liiga-kierrokselle:

Jokerit-JYP 1 (2,00)
KalPa-SaiPa 2 (1,75)
Pelicans-Lukko 2 (2,60)
Tappara-HIFK 1 (1,70)
TPS-Kärpät 2 (1,47)

 Liigan kertoimiin tästä.