Tiki jyrähtää: ”Nyt punnitaan Jokerien Tomi Lämsä!”


Eihän tässä näin pitänyt käydä! Rauman Lukko on puristanut Helsingin Jokerit hämmästyttävän ahtaalle jääkiekon SM-liigan puolivälierissä. Etukäteen raumalaisille ei annettu toivoa edes yhteen voittoon ottelusarjassa, mutta nyt voittoja on tullut jo kaksi putkeen. Unibetin jääkiekkoasiantuntija Esa Tikkanen nostaa esille Jokerien valmentajatilanteen ennen maanantai-illan neljättä kohtaamista.

Onko Tikkanen nyt niin, että Lukon päävalmentaja Risto Dufva tietää, miten pudotuspelejä voitetaan, mutta Jokerien päävalmentaja Tomi Lämsä ei?

– Siltähän tämä alkaa pikku hiljaa vaikuttaa. Huolestuttavin merkki tuosta oli Jokerien sulaminen lauantain kotipelissä. Ethän sinä voi menettää 3-1-johtoa kotikaukalossa pudotuspeleissä!

Pistätkö tuon lauantain sulamisen siis valmennuksen piikkiin?

– Osittain kyllä. Pelaajat tietysti pelaavat, mutta valmentajat johtavat. Ja tällä hetkellä näyttää siltä, että Lämsä ja apuvalmentaja Tomek Valtonen ovat vielä liian kokemattomia näihin isoihin peleihin. Fakta on se, että nyt punnitaan Jokerien Lämsä. Pystyykö hän johtamaan Jokereille vierasvoiton Raumalta? Tikkanen kysyy.

JYPin ja HPK:n sarja on vähän hajuton ja mauton, mutta panoksena joka tapauksessa välieräpaikka. JYP johtaa voitoin 2-1.

– Muut pelit vievät huomiota tästä parista, mutta kyllähän tässä pelataan ehkäpä tasaisinta pudotuspelisarjaa. Kummallakin on vaikeuksia vieraissa. Se, kumpi pystyy ensimmäisenä voittoon vieraskaukalossa, menee tästä parista jatkoon. JYPillä on siihen tänään loistava mahdollisuus.

KalPa ja HIFK ovat yhden tappion päässä kesälomasta. Alkaako se jo tänään?

– Kyllä se lähellä on, hei. KalPa heitti viimeisenä hätähuutona Sami ja Kasper Kapasen samaan kenttään. Pakkohan se tietysti on jotain kokeilla, mutta KalPan pehmeyteen ei taida olla olemassa pelastavaa ratkaisua. Eikä kuopiolaisilla riitä kyllä osaamista myöskään Ässä-vahti Antti Raannan yllättämiseen.

– HIFK paransi pelaamistaan lauantaina Tampereella, mutta vaikeaa on edelleenkin. Loma onkin lähempänä kuin koskaan aikaisemmin. Ratkaisevan voiton ottaminen on aina se vaikein paikka, mutta Tapparalla riittää siihen kaikki edellytykset. Tapparan paketti on kasassa ja HIFK:n ei. Siksi toinen johtaa ottelusarjaa ja toinen ei, Tikkanen muistuttaa.