Tiki: ”Kärppien mestaruus ei kirkossa kuulutettu – Tappara vie 1. pelin”


 
Jääkiekon Liigan finaalit alkavat tiistaina Oulun Raksilassa, missä kauden ennakkosuosikit Kärpät ja Tappara iskevät yhteen. Myös Unibetin jääkiekkoasiantuntija Esa ”Tiki” Tikkanen matkaa huomenna Ouluun ja uskoo tiukkaan finaalisarjaan, joka alkaa Tapparan voitolla.
 
– Tätä finaaliparia on odotettu jo syksystä asti. Tapparan matka on ollut kivisempi, eikä joukkue ole vielä näyttänyt parasta peliään. Kärpät on voittojen valossa edennyt tähän pisteeseen Tapparaa helpommin, mutta SaiPa laittoi oululaiset jokaisessa matsissa todella tiukille. Tapparan tasoista joukkuetta Kärpät ei ole kuitenkaan vielä kohdannut näissä playoffseissa. Tiukkaa tulee, Tiki arvioi.
 
Mistä löytyvät tämän finaalisarjan ratkaisijat?
 
– Kokemus puhuu. Tapparan Ville Nieminen elää näistä peleistä. Kärpillä on Mika Pyörälä, Juhamatti Aaltonen, Jari Viuhkola ja kumppanit. Tärkeään rooliin nousevat myös joukkueiden neloskentälliset ja valmennus, joissa Tapparalla on molemmissa pieni etu, Tiki kommentoi.
 
Kärppien veskari Tomi Karhunen on torjunut playoffeissa yli 96 prosentin varmuudella. Miten Tappara pääsee Karhusen ihon alle ja murtaa vireen?
 
– Nuorta kaveria pitäisi kokeilla enemmän, laukoa laadukkaasti ylös ja horjuttaa muutenkin kaikin keinoin. SaiPa ei siihen kyennyt, mutta Tapparalta ja Jukka Rautakorvelta pitäisi kyllä löytyä tähän kikkoja, Tiki muistuttaa.
 
Valmentajat ovat kritisoineet tuomareita useaan otteeseen pitkin pudotuspelejä. Minkälaista linjaa toivot finaaleihin?
 
– Tuomareiden pitää viheltää samalla tavalla kuin vuosi sitten Ässät–Tappara-sarjassa. Isot rikkeet pois ja muuten annetaan pelata. Moni valmentaja on haukkunut tuomarit tässä pitkin kevättä ennen kuin ovat nähneet tilanteet nauhalta. Olisivat voineet vähän miettiä. Tunteet ovat pinnassa kun pelataan Suomen mestaruudesta, mutta ei kannattaisi haukkua liian aikaisin. Mielestäni tuomarilinja on ollut näissä pudotuspeleissä hyvä.
 
Joko Hakametsään saadaan tunnelmaa?
 
– Jos ei nyt syty niin millä sitten? Tapparan on pystyttävä voittamaan Kärpät ainakin kerran vieraissa, mutta kotona kaivataan kannustusta ja sitä playoff-tunnelmaa muuallekin kuin jäälle. Tamperelaiset, nyt halli täyteen ja tehdään huikea päätös tälle keväälle!