Tiki: ”Marjamäen potkut täysin oikea ratkaisu. Jokerit kärsii maalivahtiongelmasta”


Jääkiekon SM-liigan ympärillä sattuu ja tapahtuu. Tällä viikolla keskustelua on herännyt erityisesti Espoossa, jossa Blues ilmoitti päättäneensä työsuhteen päävalmentaja Lauri Marjamäen kanssa. Unibetin jääkiekkoasiantuntija Esa ”Tiki” Tikkanen ymmärtää Bluesin seurajohdon ratkaisun – täydellisesti. Tiki herättää keskustelua myös Jokerien maalivahtitilanteesta.

Espoon Bluesin kausi on päättymässä runkosarjaan. Terävästi kuluvaan liigakauteen hyökännyt Blues on vajonnut talven edetessä taisteluun pudotuspeleihin pääsystä. Tällä hetkellä Blues on viiden pisteen päässä kymmenentenä olevasta SaiPasta.

- Blues ei voi tällä hetkellä hyvin. Kyllähän nuo Marjamäen potkut kertovat aika lailla tilanteesta. Jotain piti tietenkin tehdä, sillä pelaajisto ei ollut enää ”Laten” näpeissä, Tiki naulaa.

Olisiko Bluesin pitänyt vaihtaa valmentajaa jo aikaisemmin?

- Kyllä, ehdottomasti! Nythän Marjamäki ilmoitti jo alkusyksystä, että häntä odottavat uudet haasteet. Mielestäni oli surullista, että hän jatkoi Bluesin peräsimessä, vaikka ajatukset ovat varmasti olleet jo muualla, ärähtää Tiki ensi kaudeksi Kärppiin suuntaavalle Marjamäelle.

- Kun valmentajan lähtö uuteen seuraan vuotaa julkisuuteen liian aikaisin, jää siitä vähän sellainen fiilis, että koutsi pesee kätensä kaikesta mahdollisesta mikä liittyy hänen vanhaan seuraansa. Sellainen vaikutelma mulle jäi tästä Bluesin ja Marjamäen tapauksestakin.

Torstain SM-liigakierros nosti Tikin mieleen kaksi pointtia ylitse muiden.

- Ässät on todellakin nousemassa kevään joukkueeksi. Stephen Dixon myytiin pois, mutta se hitsasi muun joukkueen hemmetin yhtenäiseksi nipuksi. Ässät on tällä hetkellä yksi liigan kovimmista joukkueista, joka pystyy kaiken lisäksi turvautumaan myös Antti Raannan laadukkaaseen maalivahtipeliin, analysoi Tiki.

Kaikilla joukkueilla ei ole Tikin mukaan turvanaan laadukasta veskariosaamista.

- Jokereilla on ongelmia maalinsuulla. Minusta tuntuu, ettei Eero Kilpeläinen riitä. Hän on perushyvä maalivahti, mutta vain kevään isot pelit mittaavat maalivahdin suuruutta. Viime aikoina Kilpeläinen on oireillut huolestuttavasti.

- Sama juttu on myös Oulun Kärpillä. Johan Backlundiin he luottavat, mutta aika vaikealta näyttää hänenkin tekemisensä. Ässiä vastaan hän ei saanut juuri mitään kiinni, ja tässä vaiheessa kauttahan veskareiden pitäisi nousta pikku hiljaa kuumiksi, mikäli he aikovat keväällä omiaan kannatella, Tiki muistuttaa.

Lauantain SM-liigakierrokselta Tikkanen poimii esiin kaksi varmaa voittajaa sekä vastaavasti kaksi yllätystä.

- Ässät hoitaa kotonaan HIFK:n, JYP antaa kyytiä Bluesille. Lähtisin kokeilemaan yllättäjinä Ilveksen ja TPS:n voittoja. Molemmat pystyvät edelleen kiusaamaan muita joukkueita, vaikka pudotuspelit ovatkin jäämässä haaveeksi.