Tiki: ”Savinainen puristaa ilman hampaitakin”


Jääkiekon SM-liigan välieräpareja on tahkottu nyt kahden ottelun verran. Mustelmia, tuskaa, lihaskipua, hävinneitä hampaita ja verta. Tätä on ollut tarjolla pudotuspelien kuumassa keväässä. Unibetin jääkiekkoasiantuntija Esa Tikkanen ei edes yritä peitellä innostustaan SM-liigan ratkaisunhetkiä kohtaan.

Erityisesti Tikkasta lämmittää se asenne, jolla pelaajat ovat lyöneet itseään likoon voittamisen nimeen.

– En ala nyt liikaa hehkuttaa Ässien Veli-Matti Savinaista, mutta kyllähän tuollaiset sankarit tekevät pudotuspelikeväästä juuri niin hienon kuin sen kuuluu ollakin. Savinaisen hampaat jäivät maanantaina Hippokselle, mutta ”Vellu” puristaa näköjään ilman hampaitakin, kehuu Tikkanen.

Tikkanen tuntee Savinaista kohtaan jopa pientä hengenheimolaisuutta.

– Muistan aikoinaan, kun New York Rangersin ketjukaverini Alexei Kovalevin alumiinivartinen maila osui suuhuni. Silloin sattui ja hampaita hävisi, mutta halusin silti pelata. Joukkueemme huoltaja yritti kieltää minua pelaamasta, mutta minä sanoin höpö höpö ja hyppäsin kaukaloon, hekottelee Tikkanen.

– En nyt viitsi luetella nimiä, mutta kyllä muutamasta SM-liigapelaajasta huomaa, että pelaaminen kaukalossa on arkaa. Jotkut tarvitsevat keväisin hamekangasta ja jotkut eivät. Ne, ketkä eivät tarvitse, nostelevat kannua ilmaan huhtikuun lopussa. Hamekankaat eivät kuulu pudotuspeleihin!

Joko Ässät ja Tappara voidaan julistaa tämän kauden finaalijoukkueiksi?

– Ei kai nyt sentään? Ainakin viimeksi, kun katselin tilastoja, niin jopa minä ymmärsin finaalipaikan irtoavan neljällä voitolla. Pelit ovat kesken, joten antaa joukkueiden pelata. Sen nyt tajuaa tietysti jokainen, että Tappara ja Ässät ovat vahvoilla, mutta eivät kuitenkaan vielä finaalissa.

Unibetin kertoimet