Tiki: Välieräväännöt jatkuvat kotivoitoilla


SM-liigan välierien ensimmäiset taistot ovat nyt takanapäin. Avauspelien perusteella välierissä edetään tänä keväänä pitkän kaavan mukaan. Tappara ja Ässät repivät ensimmäiset kiinnityksensä finaalipaikkaan jatkoaikavoittojen myötä. Unibetin jääkiekkoasiantuntija Esa Tikkanen uskoo tasaisuuden leimaavan myös tulevia välierävääntöjä.

Hyvää pudotuspeliviikkoa, Tikkanen! Ennen kuin mennään välieriin, niin on pakko kuittailla sinulle Jokereista. Sinähän uskoit, että Jokerit kävelee välieriin, mutta toisin kuitenkin kävi.

– Menneet on menneitä, hei! Jokerien touhu päättyi katastrofiin eikä siitä tarvitse selitellä yhtään. On mielenkiintoista nähdä, millaisia muutoksia Hartwall-areenalla nyt tapahtuu. Jotain on nimittäin pakko tapahtua.

Eteenpäin. Välierissä otettiin eilen ensimmäiset taistelukosketukset. Yllätyitkö?

– En oikeastaan. Jokainen ymmärtää, että jäljellä olevat joukkueet ovat todella tasaisia. Sikäli jatkoajoille päätymisiä ei voida mitään yllätyksinä. Mitä pidempiä pelejä pelataan, sitä kovempaa taistelua nähdään. Ja siitähän pudotuspeleissä on kysymys, Tikkanen hehkuttaa.

Tappara näyttäisi pärjäävän ilman Chris Connollya ja Aleksander Barkov junioriakin?

– Niin, ainakin Lukkoa vastaan. Jarno Koskiranta tietää, että hänen on noustava nyt entistä suurempaan rooliin sentteriosastolla. Eilisen perusteella tuo nousu on tapahtunut.

Joko Lukko on aukeamassa kohtalokkain seurauksin?

– Ei missään nimessä. Olen aika varma siitä, että Lukko tasoittaa otteluvoitot keskiviikkona toisessa kohtaamisessa. Vierasjoukkueen ei ole kiva pelata Raumalla, kysy vaikka Jokeri-pelaajilta.

Entäpä sitten Ässien ryöstö Jyväskylästä. Ja kaiken lisäksi vielä heikolla pelaamisella.

– Se oli kova temppu. JYPillä on kokeneempi joukkue kuin porilaisilla, mutta Ässien materiaali on puolestaan hieman laadukkaampi. Ja myös maalivahti Antti Raanta on askeleen Tuomas Tarkkia edellä. Pienet asiat ratkaisevat.

Mitäs Porissa tapahtuu keskiviikkona?

– Ässät ottaa silloin kotivoiton ja siirtyy sarjassa 2-0-johtoon. Ja silloinhan ollaan mielenkiintoisessa tilanteessa. Porilaisten marssi etenee tällä hetkellä nimittäin kovaa vauhtia. No, ei hehkuteta vielä liikaa, sillä tasaisesti tämä homma etenee tässäkin parissa.

Unibetin kertoimet