Tiki: ”Vetyjen syömistä en lupaa, sillä SaiPalla natsaa nyt kaikki”


Jääkiekon Liigan puolivälierät ovat kolmen kierroksen jälkeen siinä vaiheessa, että Kärpillä ja SaiPalla on mahdollisuus edetä välieriin voitoilla illan otteluissa. Unibetin jääkiekkoasiantuntija Esa ”Tiki” Tikkanen nostaa hattua Lappeenrannan suuntaan, eikä näe syytä miksei joukkue voisi edetä finaaleihin asti.

Tiki: Mihin SaiPan menestys perustuu?

– Ensinnäkin, SaiPan maalilla Jussi Markkanen on pelannut todella hyvin. Vaikka JYP on hallinnut peliä täyskentällisin, niin Markkanen on pitänyt huolen, ettei omissa soi, Tiki arvioi.

– Erikoistilanteet SaiPa pelaa erinomaisesti. Päävalmentaja Pekka Tirkkonen saa pelaajistostaan kaiken irti oikeaan aikaan kautta. Tirkkosella on kaikki edellytykset olla tämän kevään Karri Kivi!

Kuinka pitkälle joukkue voi tänä keväänä mennä?

– No, itse en lähtisi tekemään SaiPaa vastaan tässä kohtaa kajkunnasmaisia lupauksia mistään vetyjen syömisestä. Joukkueella natsaa kaikki, Tiki heittää.

– Illan peli Jyväskylässä on kuitenkin kaikkea muuta kuin selvä. JYPissä tiedetään, että matsit ovat olleet voitettavissa. Eikä siellä ole missään nimessä luovutettu. Ja jospa jyväskyläläisten ulkomaalaisvahvistuksetkin rupeaisivat vihdoin pelaamaan.

Kiusaako Pelicans edelleen Tapparaa?

– Kyllä auringonpaiste siirtyy huomiseksi kirvespaitojen mukana Tampereelle. Vaikka Pelicans on pistänyt odotettua kovemmin kampoihin runkosarjan kakkoselle, niin Tapparan peli alkaa nyt kulkea, Tiki ennustaa.

– Lukon voi odottaa illalla tasoittavan erikoisen sarjan Bluesia vastaan. Matseissa on pelattu avoimien ovien kiekkoa, eikä kumpikaan ole viihtynyt kotonaan. Fanit pitävät varmasti näkemästään, mutta Dufvalla ja Aholla on päänsärkyä.

Entäpä Hämeenlinnassa – Saako HPK taisteltua vihdoin ensimmäisen voittonsa?

– Ei. Kärpät varmistaa illalla 4–0-voiton tästä sarjasta. Erot eivät ole olleet matseissa suuria, mutta Kärpät hoitaa ottelut lopulta kotiin sen pienen eron turvin. Niin käy myös tänään, Tiki veikkaa.

Kuinka paljon hyötyä ylimääräisestä lepotauosta olisi Kärpille? Tai SaiPalle?

– Tässä tapauksessa tulisi niin monta välipäivää, että mistään edusta ei voida puhua. Pelaajat ovat jo omaksuneet tiukan ottelutahdin ja vaikka suoraan neljällä voitolla on menty jatkoon, niin fiilis saattaa kadota, Tiki kommentoi.

– Eniten tästä kärsisi SaiPa, mikäli tänään tulee se neljäs voitto. Lappeenrannassa on huikea buumi päällä, mutta viikon verran välipäiviä voi tässä lajissa katkaista kovimmankin kuntokäyrän, playoffsien erikoismies tietää.