Tikin playoffs-tuntemukset: "HIFK:lla ei mahdollisuuksia Tapparaa vastaan"


Sääli on sairautta ja pelko veren heikkoutta, kuten vanha sananlasku sanoo. Nyt, kun SM-liigan säälipleijarit ovat virallisesti pakettissa, on aika kohdistaa katseita varsinaisiin pudotuspeleihin. Luvassa on neljän otteluparin taistot, joissa pelolle ei ole tilaa. Peliyhtiö Unibetin jääkiekkoasiantuntija Esa Tikkanen laukoo selvät sävelet puolivälieräpareista.

Jokerit - Lukko

- Jos tämä ottelu pelattaisiin kokoonpanolistoilla, Jokerit veisi sarjan puhtaasti 4-0. Olen jauhanut kyllästymiseen asti Petri Vehasenmerkityksestä Lukolle, mutta niin vain "Pete" torjui Lukon sääleistä jatkoon. Vehasen varassa Lukko on edelleenkin ja huolestuttavan paljon. Hatunnosto raumalaisille venymisestä pudotuspeleihin, mutta nyt kyyti tulee olemaan liian kylmää, vaikka keväinen aurinko tuolla jo lämmittääkin.

Tikin tuntemus: Jokerit jatkoon voitoin 4-1.

Ässät - KalPa

- Tasainen pari. Tuskin kukaan yllättyisi, jos mentäisiin seitsemänteen peliin asti. Ässillä etuna fyysisyys ja Antti Raannanmaalivahtipeli. Kuopiolaisilla kokenet kehäketut ja luistelunopeus. Mitenköhän KalPan pelaajat aikovat selvitä porilaisten tarjoamasta fyysisestä kamppailupelaamisesta? Vastaavasti mietityttää, että ymmärtävätköhän Ässä-pelaajat, ettei runkosarjan maaginen voittoputki auta enää mitään?

Tikin tuntemus: Mennään seitsemään peliin. Ässät välieriin voitoin 4-3!

JYP - HPK

- Myös tasainen, todella tasainen pari. JYP joka tapauksessa suosikki ja vahva erityisesti kotikaukalossaan. HPK pelasi ailahtelevan runkosarjan ja nyt samanlaiseen touhuun ei ole oikeastaan varaa. Kerhon ykkösveskari Mika Järvinen voi kannatella omiaan tiettyyn rajaan asti, mutta sitten kenttäpelaajienkin pitäisi nousta uudelle tasolle. Pystyykö esimerkiksi Ville Viitaluoma siihen?

Tikin tuntemus: JYP puskee väkisin välieriin voitoin 4-3.

Tappara - HIFK

- Etukäteen selvät sävelet. Ainoastaan HIFK:n maalivahtipelaaminen on Tapparan tasolla tällä hetkellä. Muissa pelillisissä osa-alueissa tamperelaiset ovat edellä. Pahalta tuntuu sanoa näin helsinkiläisenä, mutta en usko HIFK:lla olevan mitään mahdollisuuksia Tapparaa vastaan. HIFK:n pitäisi pystyä parantamaan SaiPa-sarjasta niin paljon, että se tuntuu mahdottomalta jutulta noilla pelaajilla.

Tikin tuntemus: Tappara välieriin voitoin 4-1.

Unibetin kertoimet