Tikkanen kehuu: ”Tuomarit vihdoin ajan tasalla”


SM-liigan loppuratkaisut lähestyvät ja pidot paranevat. Tapparan finaalipaikka varmistui lauantaina, kun taas vastaavasti Ässät ja JYP vääntävät edelleen paikasta kevään halutuimmissa peleissä. Unibetin jääkiekkoasiantuntija Esa Tikkanen kehuu Tapparaa – ja tuomareita.

SM-liigan tuomaritoiminta herätti runsaasti keskustelua kuluneen kauden aikana. Milloin raitapaidat puhalsivat liian pehmeällä, milloin liian kovalla linjalla. Ja välillä puhalluksia ei tullut ollenkaan.

Pudotuspeleissä tuomarilinjassa on ollut nähtävissä selkeä muutos. Pelaajat saavat pelata peliä.

– Jos pelaajilta vaaditaan pleijareissa parasta mahdollista suorittamista, niin sama pätee tuomareihinkin. Tuomarien ei kuulu ottaa roolia, vaan antaa pelaajien pelata peliä nimeltä jääkiekko, Tikkanen painottaa.

– No, nythän niin on sitten käynytkin. Miestä saa ottaa kaukalossa ihan kunnolla eikä pienistä puristeluista jaeta saman tien isoja rangaistuksia. Kyllä minä haluan jakaa tässä yhteydessä julkisia kehuja SM-liigan erotuomareille. He ovat vihdoin ajan tasalla, Tiki viestittää.

"Tapparan sitoutuminen hienoa seurattavaa"

Tikkanen on liputtanut Tapparan puolesta jo pitkään. Tamperelaisten finaalipaikka kertoo Tikkasen mukaan selkeää kieltä päävalmentaja Jukka Rautakorven ryhmän kokonaisvaltaisesta tekemisestä.

– Kun joukkue tekee laadukkaasti asioita, niin joukkue saavuttaa laadukkaita asioita. Pelille pitää olla hyvä, sillä mitään ei saa ilmaiseksi. Tapparan sitoutuminen yhteiseen tavoitteeseen on hienoa seurattavaa, Tikkanen lähettää terveisiään Hakametsän liepeille.

Mikäli Ässät raapii tänään vierasvoiton Jyväskylästä, nähdään SM-liigan keväisenä huipennuksena Tapparan ja porilaisten tulikuuma finaalisarja.

– JYP on kokenut nippu, mutta se ei nyt enää riitä. Uskon, että Ässät hakee Hippokselta finaalipaikan maanantai-illan päätteeksi, kuuluu Tikkasen visio.

Lyö vetoa maanantain välierästä täällä!