Tikkanen: ”Nämä asiat ratkaisevat mestaruuden Ässille”


SM-liigakausi on edennyt pisteeseen, jossa Porin Ässien mestaruus häämöttää yhden voiton päässä. Ässät saa mahdollisuuden voiton repimiseen huomenna kotikaukalossaan Isomäellä. Peliyhtiö Unibetin jääkiekkolähettiläs Esa Tikkanen naulaa tyhjentävän selkeästi syyt siihen, miksi Porin Ässät voittaa huomenna keskiviikkona Suomen mestaruuden.

Fyysinen valmius, kaksinkamppailut, tehokkuus maalipaikoissa, erikoistilanteet, tahtotila ja maalivahtipeli. Näihin lainalaisuuksiin jääkiekko-ottelut ovat ratkenneet siitä lähtien, kun lajille kirjailtiin pelisääntöjä 1870-luvulla.

Ja samoihin lainalaisuuksiin on ratkeamassa myös jääkiekon SM-liigafinaalit vuonna 2013.

– Noista jutuista tärkein on ollut tässä finaalisarjassa maalivahtipeli. Antti Raanta pystyy torjumaan mestaruuden, mutta Juha Metsola (kuvassa) ei. Ero ei todellakaan ole suuri, mutta se on riittävä. Metsola on ollut hyvä, Raanta maaginen, summaa Tikkanen.

– Turha tätä hommaa on täysin Metsolan päälle todellakaan kuitenkaan vierittää. Tappara ei ole hävinnyt pelin peliä hänen takiaan, mutta vastaavasti Metsola ei mielestäni kykene kannattelemaan omiaan niin hyvin kuin Raanta, joka napsi eilenkin huikeita torjuntoja ratkaisupaikoissa.

Tikkasen mukaan Porissa voidaankin valmistautua mestaruusjuhliin ensimmäistä kertaa sitten vuoden 1978.

– Kun Ässät raapi eilen vierasvoiton Hakametsästä, niin totesin ääneen kotisohvalla, että tässä ratkesi tämä finaalisarja. Fiilis ei muuttunut yön aikana: Porin Ässät voittaa huomenna mestaruuden. Se henkinen lataus, yhtenäisyys ja tahtotila kuorrutettuna Raannan viileän maagisella osaamisella, on Tapparalle yksinkertaisesti liikaa, visioi Tikkanen.

Lyö vetoa SM-liigan finaaleista täällä!